Dalia Grybauskaitė – kandidatė į LR Prezidento postą

cal2009-02-26  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

Dalia Grybauskaitė

Dalia Grybauskaitė

2009 metų vasario 26 dieną Europos Sąjungos komisarė, atsakinga už finansinį programavimą ir biudžetą Dalia Grybauskaitė, Vilniuje vykusioje spaudos konferencijoje paskelbė apie savo apsisprendimą kandidatuoti į LR Prezidento postą.

Savo motyvus, ji kaip visada išdėstė aiškiai, tvirtai ir su jai būdingu „geležiniu“ tonu. Be kita ko, ji pareiškė, kad į prezidento postą kandidatuos kaip nepriklausoma kandidatė, neprašydama jokios politinė partijos pritarimo ar palaikymo.

Reklamos kampanijai, D. Grybauskaitė sakė prašysianti piliečių ir visuomeninių organizacijų pagalbos.

Įvairių sociologų nuomone bei sociologinių apklausų duomenis, D. Grybauskaitė yra populiariausia kandidatė visuomenėje, turinti didžiausią LR piliečių pasitikėjimą ir netgi galinti laimėti prezidento rinkimus jau pirmajame rinkimų ture.

Nesenai internete pasirodė specialius interneto tinklalapis www.uzgrybauskaite.lt raginantis piliečius pasirašyti „Už šviežią orą politikoje“ ir taip paskatinti D. Grybauskaitę kandidatuoti į LR Prezidento postą.

LR Prezidento rinkimai vyks 2009 metų gegužės 17 dieną. Jei nei vienas kandidatas šią dieną nesurinks daugiau nei 50 % visų rinkėjų balsų, vyks antrasis rinkimų turas, kuris numatomas 2009 metų birželio 7 dieną. Antrajame rinkimų ture dalyvaus 2 daugiausiai balsų pirmajame rinkimų rate surinkę kandidatai.

Rašyti komentarą