Nauja valdžia Vilniuje “valosi” nuo “tvarkiečių”

cal2009-03-04  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

suemeDar visai nesenai buvusi „tvarkinga ir teisinga“ Vilniaus valdžia įsivėlė į skandalus bandydama „iškrapštyti“ savivaldybės įmonės „Šnipiškių ūkis“ vadovą iš posto. Šiandien, situacija adekvati.

2009 m. kovo 4 dieną teisėsaugos pareigūnai užsukę į „Šnipiškių ūkį“ antrankiais papuošė ir pas save pasikalbėt atsivežė buvusį vadovą Vidmantą Tamulionį bei dar penketą buvusių jo pavadinių.

Visi jie, pasak neoficialių šaltinių, yra įtariami nusikalstama veikla tvarkant įmonės reikalus bei prižiūrint sostinės Kalvarijų turgavietę. Kitaip tariant – sukčiavimu ir reketavimu.

Pats faktas, žinoma, garbės nedaro niekam. Tuo labiau, kad per savo trumpą vadovavimo laikotarpį V. Tamulionis spėjo pagarsėti kaip nevykęs vadovas. Pasak Kalvarijų turgaus prekybininkų, tokie teisėsaugininkų akiračio verti faktai prasidėjo ne vadovaujant V. Tamulioniui. Jis tik perėmė savo pirmtako, gerokai anksčiau, pradėtą veiklą.

Ne ką geresniu žodžiu, prekybininkai mini ir ankstesnius šios savivaldybės įmonės vadovus. Iki tol vadovavęs V. Januškevičius irgi nesulaukia gero žodžio iš turgaus prekybininkų. O būtent apie jo aplinkos žmones buvo užsiminta, ieškant galimų kandidatūrų į atsilaisvinusią vadovo vietą.

Taigi, „valymas“ ir vėl prasidėjo. Tik šįkart naujoji Vilniaus valdžią nusprendė „griebti jautį už ragų“ ir ilgai „nesiterlioti“. 2009 m. vasario pabaigoje sostinės valdžia V. Tamulionį oficialiai atleido, o kad ir jokių kitokių papildomų „nesusipratimų“ nebūtų – dar ir į belangę uždarė.

Suprantama, kiek čia to laiko liko iki naujų rinkimų į savivaldybių tarybas. Dar žiūrėk nespėsi ir savo, savo giminių ir, būtinai, savo partiečių kišenėmis pasirūpinti. O jos juk turi tendenciją tuštėti. Krizė!

Vienas komentaras

  1. Alma - 2009-05-29

    Vidukui belangė nebaisi tai jo brolių tiesiog namai namučiai.Visi Seirijuose Lazdijų raj tik džiaugiasi kad negasdins senieji Tamulioniai kaimynų galiūnu Viduku iš Vilniaus turgaus.Paspringo Tamuliončikas,taip jau senai jam reikėjo .

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą