Lietuviai prisiminė Lenkijos rinką

cal2009-03-06  tagŽymos: , ,   Paskelbta kategorijose Keturi kampai

pirkimIšaugus infliacijai Lietuvoje, nemažai lietuvių, gyvenančių arčiau Lietuvos Lenkijos sienos, vėl prisiminė pirmuosius nepriklausomybės metus ir būriais traukia į Lenkiją apsipirkti.

Ir nieko nuostabaus – būtiniausių maisto produktų kainos kaimyninėje šalyje tikrai mažesnės, tad šiuo metu ekonominę krizę išgyvenantiems lietuviams, tai tikra taupymo programa. O Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Kęstutis Glaveckas jau spėjo ir žalą dėl tokio lietuvių poelgio Lietuvos biudžetui įvardinti – 100 mln. litų per mėnesį. Ne taip jau ir mažai, ką? Gerai, bent, kad viešai nepasiūlė pirkti viską tik iš Maximos, kad tik Lietuvos biudžetas mažiau nuostolių patirtų ir tuo pačiu maksima dar vieną kitą milijoną pelno gautų.

Esamoj situacijoj, sunku ką ir komentuot. Kažkaip nuolat peršasi mintis, jog konservatoriai kitaip nesugeba valdyti. Vos tik jie pasirodo akiratyje, tuoj grįžta spekuliacijų ir juodųjų rinkų laikai. Kad ir kaip nesinorėtų tikėti tuo, bet kai visa Europa sugeba kažkaip gerinti verslui sąlygas, kad tik jis atsigautų ir lengviau ištvertų sunkmetį, mūsų gi valdžia pasistengia kaip tik viską sugriaut ir sužlugdyt. Koks čia griovimo sindromas? Kolūkių neliko, tai ėmėsi verslininkų? Žinoma, ne vieni konservatoriai čia kalti. Prieš tai buvusi valdžia irgi gerokai pasistengė, kad atsidurtume ten, kur dabar esame.

Ką gi, teks vėl trauktis pamirštas „tašes“ ir vėl kaip senais, bet nelabai gerais laikais, grupelėm traukti į kaimyninę šalį. Tik gal turguose nebeteks stoviniuoti. Nes su naująją mokesčių politika, tai jau per didelė prabanga būtų. Parsivežtomis prekėmis maitinsimės patys, o jei kas liks, tai pažįstami, su džiaugsmu, paims.

Pasirodo gi, anais laikais buvo geriau. Bent turguje galėjai stovėti. O ir SODRAI nereikėjo mokėti, už tai, kad turguje šąli nuo ryto iki vakaro. Juk turgus, anuomet, daugeliui, buvo vienintelis pragyvenimo šaltinis, siejamas ne tik su dabartimi, bet ir su ateitimi. Deja, naujoji valdžią ir šią ateities viziją sugriovė. Teks matyt naujus strateginius planus ateičiai susikurti. Įdomu ar tik jie nebus siejami su kokia kita Europos valstybe?

Vienas komentaras

  1. LL - 2009-03-16

    Tik dabar pastebėjote???? traukinys jau seniai važiuoja ir lietuviai perką viską tonomis…

    net patarimų portalas įkurtas kainapjute.lt

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą