Gerb. Dalia, nepasiduokite populizmui!

cal2009-04-22  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

Dalia Grybauskaitė

Dalia Grybauskaitė

Pastarosiomis dienomis žiniasklaidoje skamba 7 pavardės. Įvairūs pasisakymai, komentarai, kaltinimai ir pažadai liejasi per kraštus. Ir ne veltui. Artėja LR Prezidento rinkimai. O tos 7 pavardės, tai 7 kandidatų, kurie siekia užimti šį postą.

Ne naujiena, kad viena tų kandidačių užima lyderiaujančias pozicijas ir vertinama kaip viena iš realiausių pretendenčių užimti LR Prezidento postą. Taip pat ne naujiena, kad tai eurokomisarė Dalia Grybauskaitė.

Dar iki paskelbdama apie savo apsisprendimą siekti LR Prezidento posto, D. Grybauskaitė jau lyderiavo politikų reitingų lentelėse. Visuomenės ji buvo mėgiama už tvirtą būdą ir atvirą nuomonės reiškimą. Be to ir jos užimamos pareigos Briuselyje taip pat kėlė visų mūsų pasididžiavimą. Juk tai bene daugiausiai pasiekęs mūsų politikas.

Ši kandidatė visad turėjo tvirtą nuomonę apie Lietuvoje vykstančius procesus ir nevengė jos atvirai deklaruoti. Visuomenei patiko tokia drąsa ir nors kai kas bandė tai vertinti kaip mūsų gąsdinimą, tačiau prasidėjus ekonominei krizei, tokios kalbos dingo. Pasirodo, viską ką sakė eurokomisarė – buvo tiesa. Tai dar labiau kilstelėjo visuomenės pasitikėjimą šia moterimi.

Prasidėjus rinkiminei kampanijai, visi kandidatai puolė kritikuoti esamą valdžią ir jos politiką. Kai kas netgi visai užsimanė panaikinti postą, kurio siekia. Sušvelnėjo ir ponios D. Grybauskaitės tonas. Net visad pasisakiusi už valstybės biudžeto deficito mažinimą, ji ėmė deklaruoti, kad esą nereikia mažinti atlyginimų valdininkams, o tik karpyti pačių įstaigų organizacines-administracines išlaidas. Visi jos vieši pasisakymai įgavo švelnų ir beveik liberalų toną.

Nežinau, ar čia viešųjų ryšių specialistų įtaka, ar pati ponia D. Grybauskaitė taip sugalvojo, tačiau ji taip pat pasidavė tai masinei pataikavimo rinkėjui psichozei. Ponia Dalia, nereikia apsimetinėti. Nesistenkite pakeisti savo būdo. Būkite tokia kokia esate iš tikro ir kokia buvote. Visuomenė nori tikrosios Dalios, o ne rinkiminės kampanijos dalyvės.

Šiandien politikoje reikia griežto tono ir tvirtos valios, nes eilę metų politikoje užsisėdėjusios 2 partijos nebesugeba susitvarkyti su rinkėjų joms patikėtomis užduotimis. D. Grybauskaitė būtų tas naujas postūmis, kuris dabar Lietuvai reikalingas kaip oras. Tik nereikia, kad rinkėjai suabejotų ir ponios Dalios tvirtu būdu. Neleiskite to, ponia Dalia. To prašo, Jūsų, nuo esamos politikos pavargusi tauta.

Rašyti komentarą