Parduoti gyvenimai arba kaip meilė gimsta piniginėje

cal2009-04-28  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

sexyGyvename kapitalistiniame Pasaulyje, kur viskas daugiau mažiau matuojama pinigine išraiška. Ne išimtis ir dviejų žmonių tarpusavio santykiai. Kai kada, tie santykiai taip vaizdžiai grįsti banknotais, kad nejučia imi lyginti tai su paprasčiausia prostitucija.

Šiandieniniame gyvenime, lyčių skirtumai, nepaisant visų pastangų juos mažinti, yra tokie realūs ir taip aiškiai apčiuopiami, kad matosi net tamsiausią naktį. Tradicinės orientacijos vyrams, paprastai pagrindinis siekis yra uždirbti pinigus ir tuo grindžiama jų ateitis. Kad įgyvendinti šį esminį siekį, vyrui reikia nemažai pasistengti ir atrasti tą kelią, kuris jam taptų priimtiniausias. Tuo tarpu silpnoji lytis, materialinę gerovę siekia pelnyti, pasinaudodama ganėtinai ribotu kiekiu būdų. Ir paprastai daugelis jų vienaip ar kitaip gali būti siejami su lova. Vargu ar galima būtų dėl to kaltinti moteris ir dar neteisingiau būtų sakyti, kad tokiais būdais naudojasi visos. Tačiau, kad tai yra vienas pagrindinių ginklų, nelygioje kovoje tarp vyrų – to nepaneigs niekas.

Kad moterims, sprendžiant kasdienes ir nekasdienes problemas tenka pasitelkti savo žavesį, kalti dėl to labiausiai yra patys vyrai ir visa ikišiolinė žmonijos evoliucijos istorija. Būtent pastarosios paveiktas, dažnas vyras mano, kad moteris tiesiog negali arba nesugeba atlikti kai kurių darbų, o noras užvaldyti naują patelę, dar likęs nuo pirmykštės santvarkos laikų. Moterys, savo ruožtu dar irgi nesugebėjo įrodyti, kad yra tiek stiprios, kad taptų rimtomis konkurentėmis vyrams. O daugelis jų to daryti net ir nesistengia, kadangi dar ankstyvoje kūdikystėje, joms mamų ir močiučių įskiepyta, kad moteris yra silpnoji lytis ir kas dera vyrams, beveik visada nedera moterims. Todėl lieka vienintelis kelias – ieškoti stipraus (materialine prasme) patino, kuris aprūpins ją ir jos vaikus visomis materialinėmis gėrybėmis, o ji pati galės gyventi gerą ir patogų gyvenimą. Štai čia ir prasideda valiutiniai santykiai, apie kuriuos užsiminiau pradžioje.

Tikriausiai visi esame girdėję istorijų apie „laimingas“ poras, kur vyras jau ne pirmus metus gaunantis pensiją, o jo antroji pusė dar tik vos įkopusi į trečią dešimtį. Žiūrint į tokią porą, ne vienas pagalvoja, kad juos sieja ne viešai deklaruojami jausmai, o bendros sąskaitos banke. Sunku būtų su tuo nesutikti. Tokius piniginius santykius beveik galima prilyginti prostitucijai. Skirtumas tik tas, kad „dirbama“ tik su vienu klientu, o ir pats „darbas“ kažin ar visavertis. Bet užtat atlygis, dažniausiai būna tikrai solidus. Nepaisant deklaruojamų jausmų, silpnoji poros pusė, dažniausiai vis tiek slapčia susitikinėja su jaunu ir savęs vertu partneriu ir tuo pačiu laukia kol taps visų turtų paveldėtoja. Kažkiek visa ši situacija paranki ir vyresniajai tokios poros pusei. Galima nors pabandyti sukurti įvaizdį apie savo pajėgumus (turiu omeny tiek fizinius, tiek materialinius).

Kitą, panašių santykių pavyzdį, geriausiai atspindi frazė – „karjera per lovą“. Ne viena daugiau ar mažiau ryškesnė žvaigždutė yra prisipažinusi apie panašius santykius, kurie padėjo iškilti, kai ji dar buvo niekam nežinoma. O jei ir neprisipažino, tai patyrinėjus biografiją, nesunkiai galima būtų atspėti, kas buvo tas „geradaris“, padėjęs išgarsėti.

Čia tiktų ir visi kita netiesiogiai gauta nauda, už kurią buvo užsimokėta intymiais santykiais. Tikriausiai visi žinoma bent po keletą pavyzdžių, kada profesiniai santykiai perauga į intymius. Kurį laiką moteris gauna geresnį atlyginimą, pakeliama pareigose ar išvis priimama į darbą (prisiminkime N. Pareigytę ir jos naująsias rinkodaros projektų vadovės pareigas). Tačiau kas nutinka kai tokie santykiai nutrūksta? Manau daug aiškinti nereikia – moteris lieka be nieko.

Pabaigai verta prisiminti ir tikrąsias seniausios Pasaulio profesijos atstoves. Tokios plaštakės „darbštuolės“ geba uždirbti nemažai pinigų, jei tik geba protingai elgtis ir dar protingiau mąstyti. Tik čia jau paprasčiausias darbas ir verslas, taigi įsigalioja daugelis verslo dėsnių, kuriuos privalėtų išmanyti kiekviena save gerbianti prostitutė. Deja, daugelis jų nesugeba to suprasti ir ne tik kad lieka be nieko, bet dar ir nusirita į visuomenės dugną.

Reikia pripažinti, kad gudri ir sumani moteris, tikrai turi visus šansus manipuliuoti vyrais ir kas keisčiausia, kad vyrai jai tai leidžia. Deja, ne visada tokia gudruolė, juokiasi paskutinė, tačiau jei moteris pasitaiko protingesnė už vyrą – ji turi visus šansus paskutinė pasakyti „cha“ ir trenkusi durimis išeiti. Čia reiktų pamiršti ir visus paverkšlenimus apie atsidavimą tik iš meilės ar tik po vestuvių. Daugelis apskritai nesuvokia meilės prasmė ir išvis kas ji tokia, o vestuvės… na, jos gal tik dėl vaikų. O kol jų nėra – visiškai tenkina ir į vieną krūvą sumesti skudurai.

Baigiant negalima nepaminėti ir atvirkščių, „alfonsinių“ atvejų, kai vyras tampa turtingos damos išlaikytiniu. Kadangi apie tokius santykius neretai pasvajoja daugelis vyrų, tai visą šį reikalą galima būtų prilyginti loterijai: laimėti nori visi, o pasiseka tik vienetams.

Vienas komentaras

  1. Minis - 2009-05-05

    Ypatingai sovinistinis ir seksistinis poziuris. Nezinau, gal Lietuvoje taip jau yra, bet tik tuo blogiau Lietuvai. Kur as gyvenu moterys yra zymiai labiau partneres versle, darbe ir visose kitose gyvenimo srityse pirmiausia, o tik po to – po darbo galima galvoti apie kitokius santykius.
    Noriu tiket, kad sis rasinelis atspindi tik labai ribota autoriaus nuomone.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą