Dalis „Fronto“ nori atsikratyti A. Paleckio ir komunistų įvaizdžio

cal2009-04-30  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

paleckis

Algirdas Paleckis

Penktadienį žiniasklaidą pasiekė du pranešimai, kurie yra susiję su partija „Frontas“. Pirma žiniasklaidą pasiekė informacija, kad iš šios partijos pašalintas Audrius Butkevičius, kiek vėliau žiniasklaidos priemonės pasiekė dar vienas „Fronto“ pareiškimas, kuriame A. Paleckis kaltinamas „dviveidiškumu“.

Regis, „Fronto aktyvu“ save vadinančius žmones, supykdė partijos prezidiume sudarytas kandidatų į Europos parlamentą“ sąrašas. Save partijos aktyvistais vadinantys žmonės teigia, kad partijos pirmininkas, kuris yra pirmas partijos sąraše yra nenusipelnęs ten būtų, nes jis pagarsėjęs tik „psiaudokovomis“. Antras kandidatas Bronislovas Kučinskas netinkamas dėl to, kad jis buvo ilgametis komunistų partijos funkcionierius, o Antanas Čebatariūnas, kuris yra įrašytas partijos sąraše trečiuoju numeriu, yra prasigėręs ir menko išsilavinimo menininkas.

Išplatintame pranešime vienas „Fronto“ narių Alvydas Pocius teigia, kad Algirdo Paleckio „vesta“ kova tebuvo teatras ir jis įsitikinęs, kad visuomenė to negali nepastebėti. Audriaus Butkevičiaus pašalinimą jis vadina „kaltųjų paieška“. „Pasiekus „kritinę masę“, prireikė kaltų – juo tapo partijos rinkimų štabo vadovas Audrius Butkevičius“, – sakoma išplatintame pranešime.

Minėtajame pranešime taip pat teigiama, kad Algirdas Paleckis jau yra netekęs partijos narių pasitikėjimo. O pačio lyderio veikla yra smarkiai nutolusi nuo to, ko siekė į šią partiją stoję žmonės.

Regis, A. Pocius nori atsikratyti partijai „Frontas“ klijuojamos komunistinės etiketes. Jis teigia, kad tokį įvaizdį sukūrė kontraversiškai vertinamą pavardę turintis A.Paleckis ir aplink jį susibūrę komunistai. Pasak A. Pociaus, „Frontas“ jau susikūrė kaip politinė jėga ir tokia išliks – ir kuo toliau, tuo labiau vaduosis iš komunistinio bei kagėbistinio tvaiko. „Tik mes visi kartu galime sukurti Lietuvą tokią, kokią norime matyti“, – teigiama partijos išplatintame pranešime.

Kiek ankščiau panašius kaltinimus Algirdui Paleckiui pareiškė ir iš partijos pašalintas Audrius Butkevičius. Jis teigė, kad A. Paleckio elgsena primena vaiko, o partijos lyderis nenori girdėti konstruktyvių pasiūlymų.

http://www.civis.lt

Rašyti komentarą