Pirmasis Eurovizijos pusfinalis: Rusija valdo

cal2009-05-13  tagŽymos: , ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

eurovision2009Vėlų antradienio vakarą, baigėsi pirmasis Eurovizijos dainų konkurso pusfinalis. Iš aštuoniolikos, savo šalis atstovaujančių atlikėjų, buvo išrinkti dešimt, kurie pateko į šį šeštadienį įvyksiantį finalą. Devynis nugalėtojus išrinko žiūrovai, o dešimtą – vertinimo komisija.

Į finalą iškopė, Švedijos, Turkijos, Izraelio, Islandijos, Suomijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Portugalijos, Maltos, Rumunijos ir Armėnijos šalių atstovai.

Pats Eurovizijos dainų konkurso pusfinalis, didelių netikėtumų nepateikė. Populiariausios 4-5 dainos į finalą pateko, o likusias vietas galėjo užimti beveik bet kas.

Nustebino paruošta scena, video projekcijos, didžiuliai ekranai.  Jei vertinti sceną ir efektus, tai jie buvo geriausi, per visą laiką, kiek tenka prisimint. Tikrai vertas pagyrimo darbas – viskas atrodė nepakartojamai.

O štai renginio vadyba, taip pat nustebino, tik atvirkščiai. Visų pirma nelabai suprantami, intarpuose rodomi, lotyniškom raidėm, parašyti rusiški žodžiai ir jų vertimai į anglų kalbą. Čia gal Rusija nusprendė visus išmokyti rusų kalbos?

Antra, renginio vedėjai irgi nespindėjo dideliu profesionalumu. Vedėjos pareigose buvusi fotomodelis Natalija Vodianova  („modelis Nataša“), nuolat kažkaip blaškėsi ir klydo. Be to, ir ta jos šypsena, kažkaip labai jau dirbtinai atrodė.

Lietuvos nacionalinio kanalo transliacija – taip pat nežibėjo. Kaip jau turbūt įprasta šioje įstaigoje, per tiesiogines transliacijas, į reklamą buvo išeita, nutraukus komentatorių per puse žodžio. Vis dar niekaip neišeina suderint savo veiksmų mūsų nacionaliniam transliuotojui.

Na, o vakaro vinis, buvo per balsavimui skirtą laiką, parodyta vaizdo medžiaga apie Rusijos laimėjimus 2008-aisiais metais. Nelabai yra ką pridurti… nes nuo jaučiamo nacionalistinio kvapo, net dainų gali nebeišgirsti. Įdomu tada, ko reikia laukti per antrąjį pusfinalį? O per finalą?

Antrasis Eurovizijos dainų pusfinalis vyks jau rytoj, ketvirtadienį, taip pat 22 val. vakaro. Šiame pusfinalyje dalyvaus ir mūsų šalies atstovas Dmitrij Šavrov, pasivadinęs sceniniu pseudonimu – Sasha Son(g). Jis atliks dainą, pavadinimu „Love“, mums geriau žinomą, kaip „Pasiklydęs žmogus“.

Vienas komentaras

  1. Aris - 2009-05-15

    Visiems tiems, kam Rusija nebuvo 50 metų „motušė“, manau tas video apie laimėjimus neužkliuvo. Juk nebūtinai ispanų pietų pokalbio tema – Rusija. Ar jiems reikėjo Kinijos ir Vengrijos laimėjimus pristatyti? Tai, kad jie visas progas išnaudoja šalies reklamai, tai čia „pro“, o ne „lamer“ lygis. „Prisigesinus“ tą rusofobiją, atsiranda didesnis spektras apie ką gali kalbėti ir kuom grožėtis. Atrodo, kad Rusija tai tik politika. Yra/žinau/pažįstu puikių, protingų, įdomių žmonių iš ten. Nejau dėl to iškart tapau komunistas? O šalies politika – jų reikalas. Reiktų pradžiai patiems pasižiūrėti ką sugebame ir kaip gyvename, kad kritikuoti ir mokinti kitus.
    Žinoma sutinku, kad kiekvienas gali turėti baimių. Juk yra žmonių, kur ir nuo vorų bėga kaip nuo tanko.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą