Į premjero taupymo planus Lietuvos bankas neįeina

cal2009-07-23  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

akubilius„Turime suprasti, kad valstybės finansų sistemos stabilumas ir finansinių institucijų, tai yra bankų veikla labai stipriai priklauso nuo centrinio banko, nuo jo kvalifikuoto darbo. Be abejo, žmonės, kurie dirba šiame banke, turi turėti tą aukštą kvalifikaciją. Natūralu, kad už aukštą kvalifikaciją, reikia mokėti ir tinkamus pinigus“, – „Žinių radijo“ laidoje dėstė Lietuvos Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius, paklaustas ką mano apie Lietuvos banko valdybos pirmininko Reinoldijaus Šarkino gaunamą atlyginimą, kuris gerokai viršija ir LR Prezidento algą.

Taip ir norisi pasakyti, kad valdiškose Lietuvos įstaigose tokių asmenų, kurie būtų verti 16 tūkstančių litų atlyginimo per mėnesį – tikrai nėra. Dėl to ponas premjeras gali būti visiškai ramus. O ypatingai tai aktualu, jei kalbama apie poną R. Šarkiną ir visą Lietuvos centrinį banką. Tokį neveiklumą, kalbant apie Lietuvoje veikiančius komercinius bankus ir visą Lietuvos finansų sistemą – tikrai sunku įsivaizduoti. Bankai savivaliauja ir daro ką tik nori, o vargšai skolininkai jau beveik paskutinius marškinius velkasi, kad tik kaip nors eilinę įmoką sukrapštyt. Bet štai premjero nuomone, Lietuvos bankas dirba kvalifikuotai ir atsakingai. O kaip su taupymo plano įgyvendinimu? Ar Lietuvos banko tai neliečia?

Tiesa, net pats Lietuvos banko valdybos pirmininkas R. Šarkinas, po susitikimo su LR Prezidente Dalia Grybauskaite, patikėjo, kad jo atlyginimas yra per didelis. Pasirodo užtenka tik keletos minučių pokalbio ir net atlyginimo klausimuose gali ateiti „nušvitimas“.

Rašyti komentarą