Apie žindymą, pinigus ir fiktyvų darbą

cal2009-07-27  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

asta_baukuteŠou tęsiasi. Scenoje pasirodo „Madona“ su kūdikiu ant rankų. Pagrindiniame vaidmenyje – Seimo narė Asta Baukutė. Jai įkandin seka, ir pasiruošęs visokeriopai paremti – „Tautos prisikėlimo“ partijos vadas Arūnas Valinskas. „Provokacija“ – sako Arūnas ir viešai skelbia tikintis Astos nekaltumu. Ir kur man tas žodis girdėtas?

Štai tokį spektaklį šiomis dienomis regime Lietuvoje. Kol mokesčiai dar nepakelti – galime juk ir papramogauti. Nesvarbu, kad daugeliui iš mūsų jau senai nebejuokinga. Seimas vis dar tuo negali patikėti, o ten susirinkę „šoumenai“ ir toliau bando juokinti visą Lietuvą.

„Juokas pro ašaras“, pasakytų literatūros žinovai. Tik ar ilgai sugebėsime gyventi vien žaidimais? Juk kai skrandis tuščias – tai visi Seimo juokeliai tampa visai nebejuokingi. Ir visai nesvarbu, kad kažkuri, savo būdu ir išsišokimais garsi Seimo narė, pabandė vieną kitą tūkstantėlį iš valstybės nugvelbti. Supraskime ir ją. Nelengva gi tiek būstų išlaikyti, vaiką žindyti, vyrą prižiūrėti, pradelstus mokesčius ir iš to susidariusius delspinigius mokėti ir lyg to dar būtų negana – elgtis nepriekaištingai ir į rimtus įstatymų projektus gilintis. Argi visa tai pakelti gležnos moteriškės pečiams?

Kaip žinia vaiko auginimas ir žindymas reikalauja daug energijos, o su nuolat keliamais mokesčiais – gero maisto daug neįpirksi, vien Seimo nario algą gaudamas. Štai ir prasimano Astutė kaip vienu kitu tūkstantėliu, skurdų šeimos biudžetą papildyti. Tik va gaila, nesiseka su tais padėjėjais moteriškei nors tu ką. Vienas visai į darbą nėjo, o kita nors ir ėjo, bet  netikėtai ėmė ir įskundė ją teisėsaugai. Gerą padėjėją net ir šiais laikais rasti yra be galo sunku, pasakytų A. Baukutė. Gerai dar kad partijos vedlys užtaria. Žiūrėk su jo pagalba gal ir pavyks sausai iš balos išlipti. Negi dabar dėl tūkstančio kito prisipažinsi prasikaltus? Ką apie tave žmonės pagalvos?

Bet vistiek stengiasi moteris. Net už savo padėjėjus dirba ir net į darbą jiems leidžia nevaikščioti. Tai jei jau dirba už du, kodėl negali ir atlyginimo gauti dvigubai? Vien konferencijos apie maitinimą krūtimi suorganizavimas kiek pareikalavo jėgų. O kur dar kasdieniai Seimo posėdžiai, kuriuose bent valandėlę kitą tenka pasėdėti. Taip ir sukasi mūsų išrinkta vikruolė. Be jokios poilsio, be jokio dėkingumo ir užuojautos. O ką darysi. Kai pagalvoji, tai kam šiais laikais lengva…

Rašyti komentarą