Lietuvoje vogti apsimoka

cal2009-07-27  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

vagysteTokią relaybę šiandien (2009-07-27) patvirtino Kauno apygardos teismas, paskelbęs nuosprendį dešimtis milijonų litų iššvaisčiusio Gintaro Petriko byloje. Kaltinamajam, o dabar jau ir nuteistajam, G. Petrikui buvo paskirta maksimali, septynerių metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau tai dar nereiškia, kad pastarasis tiek laiko ir turės praleisti izoliuotas nuo visuomenės. Pritaikius amnestiją ir atėmus laiką praleistą nelaisvėje JAV ir Lietuvoje, G. Petrikui už grotų teliks praleisti tik kiek daugiau nei dvejus su puse metų.

O dabar atvirai prisipažinkime. Kuris iš mūsų nesutiktų keletą metelių „papoilsiauti“ už 24 milijonus litų? Manau, norinčių tikrai atsirastų ir net ne vienas. Deja, vien noro nepakanka. Visų pirmą reikia rasti priėjimą prie tų 24 milijonų ar bent jau sukurti kažką tokio, kad žmonės patys suneštų tuos milijonus, o tik paskui galvoti apie jų nugvelbimą. Tiesa, yra ir dar viena būtina sąlyga – tuos milijonus teks pasidalyti su kai kuriais valdžioje esančiais asmenimis, nes kitaip gali nespėti jų net gerai paslėpti, ką jau bekalbėti apie investavimą.

Štai tokia realybė, ponai ir ponios. Kaimo vaikiščias už iš kaimyno kiemo nukosėtą puodą gauna 3-4 metelius „poilsio“, o štai 24 milijonai ir apvogta visa Lietuva (nes indėliai grąžinti buvo iš mūsų visų sumokėtų mokesčių) tėra verti vos ne tiek pat. Tad ar teisingoje Lietuvoje gyvenam ir ar lietuviškąją teisine sistema tikrai neturėtumėm abejoti?

Neleidžia perdaug „nusiminti“ ir visos šios ilgus metus trukusios bylos aplinkybės. Visiems aišku, kad G. Petrikas daugiau mažiau tebuvo įrankis visai šiai aferai. Kitaip tariant – ragų ir kanopos kontoros direktorius, kuriam teko priimti bausmę ir už tai jam buvo dosniai atsilyginta. O kur tikrieji šios amžiaus aferos organizatoriai ir Lietuvos žmonių turto grobstytojai? Negi Lietuvos teisėsauga patikėjo, kad vienas G. Petrikas buvo toks protingas ir „darbštus“?

Komentarų: 2

  1. Simas - 2009-07-27

    Beda yra ne tame kiek metu dave. Juk naudojosi galiojanciu BK… Beda yra tame, kad realiai tas turtas visai neissvaistytas, o pakeite savininkus. O tie savininkai (gal sutapimas??) yra buve EBSW valdybos nariai ir akcininkai… Nedaug zmoniu zino, kad realiai tuo metu buvo populiari tokia aferu schema. I atsakingiausia posta buvo pastatomas zmogus, kuris zinodavo apie busimus pinigu grobstymus ir visur dedavo savo parasus. Paskui „staiga“ pinigai dingdavo (nesvarbu kokiu budu), o atsakingas asmuo (realiai nekaltas) – dingdavo… Iki tol dingdavo, kol sueis senaties terminas. Kiek atsimenu, tai Petriko atveju net buvo pakeistas istatymas del senaties taikymo… Man asmeniskai nesitiki, kad vienas zmogus galetu taip issvaistyti tokiu pinigus be valdybos ir akcininku sutikimo…

    [Atsakyti]

  2. Grantas - 2009-07-28

    Žinoma, kad vienas žmogus čia ne ką tepadarytų. Kiek teko girdėti, tai aferos pagal tokią schemą, buvo prasuktos daugelyje postkomunistinių respublikų. Ne paslaptis, kad tai vykdavo ir ne be Vyriausybių žinios.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą