Sekso paslaugos ir nepilnamečiams

cal2009-07-28  tagŽymos: , ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

sms_sex2sms_sex„Laukiu tavo skambucio bet tu taip ir nepaskambinai… As vis dar laukiu… Tik suaugusiems. Tel. 8 909 66669. Kaina 5lt. Isdrysk :) www.noriusexo.lt“ (kalba netaisyta). Tokias žinutes, siuntinėjamas į išankstinio mokėjimo mobiliųjų telefonų korteles („Labas“, „Pildyk“, „Ežys“ ir kitas) neišvengiamai perskaito paaugliai ir net mažamečiai vaikai. Nes būtent jie yra pagrindiniai išankstinio mokėjimo mobiliojo ryšio paslaugų naudotojai.  „Lytinis švietimas“ būtų galima pajuokauti, tačiau kažkodėl juokas neima.

Nors apie SMS marketingą jau rašyta ne kartą, panašu, kad ši problema nemažėja, o tik didėja. Nors operatoriai panašiais atvejais ir kaip įmanydami ginasi nuo atsakomybės, tačiau neišvengiamai dalis kaltės tenka ir jiems. Siūlyti sekso paslaugų, nežinant adresato amžiaus, tikrai negalima. Ir išvis… SMS marketingas siūlantis tokio tipo paslaugas tikrai nėra leidžiamas, todėl operatoriai neturėtų sudarinėti sutarčių su tokiais asmenimis, kurie planuoja užsiimti tokio tipo reklama.

LR elektroninių ryšių įstatymas draudžia rinkodarą elektroniniais ryšiais. Rekomenduojama (?!) gauti gavėjo sutikimą informacijai SMS žinutėmis platinti. Bet kokių nepageidaujamų žinučių siuntimas be gavėjo sutikimo gali būti ypač žalingas kompanijai ir jos prekiniam ženklui. Trumpoji žinutė nėra tokia įkyri ar nepageidaujama, kai ji yra svarbi, reikšminga ir pasiekia gavėją, kuris sutinka ją gauti. Informacijos siuntimas bet kokiomis priemonėmis be gavėjo sutikimo yra draudžiamas pagal Lietuvos Respublikos įstatymus (Reklamos įstatymo 13 straipsnis), o siuntėjas gali būti nubaustas iki 10 000 Lt bauda.

Parengta pagal siluteszinios.lt informaciją

Vienas komentaras

  1. Diana - 2009-08-15

    tokias sms yra gave ir 10-ciai vaikai,skambinau i ‘labas’info,ten aiskina kad esame prisiregistrave siam tinklalapi,o tai visiska nesamone.jie patys dalina siuos nr kam tik nori,nes turi naudos

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą