Už kiek parduodamas asmeniškumas?

cal2009-07-29  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

paparacisZvonkės nėštumas… Sabutytės vestuvės… Dar kažkieno intymiai privačios nuotraukos. Visa tai atrodo vis dar traukia žmones kaip magnetas. O ten kur yra paklausa – visada atsiras ir pasiūla, skelbia esminis rinkos dėsnis. Todėl nenuostabu, kad vis garsiau pasigirsta kalbos apie tai, jog už pikantiškas naujienas ar nuotraukas tikimasi pinigų. Iš pradžių, jei neklystu, apie tai viešai prabilo gera viešųjų ryšių specialistė, bet ne tokia gera, kaip galbūt norėtų, dainininkė – Natalija Zvonkė. Pasiklausę jos kalbų, suskubo lietuvaičiai daryti verslą iš lietuviškų garsenybių asmeninių gyvenimų. Pradėjo įvairiems žurnalams ir laikraščiams pačias įvairiausias pikantiškas naujienas siūlyti ir už tai tūkstančių reikalauti. Gal ir gerai, kad bandom žiniasklaidą prie amerikoniško gyvenimo pripratinti, tačiau kiek realiai galėtų būti verti kadrai su didėjančiu Zvonkės pilvu ar Riaubiškytės vestuvių detalėmis?

Nors išgyvename ne patį lengviausią laikotarpį, tačiau panašu, kad situacija dar nėra tokia sunki, kokią ją bando nušviesti masinės informavimo priemonės. Kaip kitaip paaiškinti tą begalinį susidomėjimą pikantiškomis žvaigždučių gyvenimo detalėmis, kuris atrodo net nežada atslūgti. Juk jei būtų iš tikro sunku, tai, manau, visai nerūpėtų ką ant vestuvinio stalo turėjo pasidėję žinomi jaunavedžiai, ar kuri geriau pasimaivys per televiziją: Zvonkė ar Mia. Amerikietiškasis gyvenimo stilius pamažu veržiasi į mūsų gyvenimą ir panašu, kad sotus ir nerūpestingas gyvenimas, pagardintas iki begalybės nuvalkiotu bulvaru, vis dar yra etalonas, kurio siekiame, kaip ir kadaise tos pačios išsvajotosios Amerikos.

Tačiau… Lietuva ne Amerika. Ir panašu, kad neturim jokių šansų, bent kadanors tokia tapti. Trys milijonai lietuvių  yra vos dalis didesnio JAV miesto, todėl tikrai negalima tikėtis, kad iš užjūrio nusižiūrėta praktiką, kadanors galima pritaikyti ir čia. Nors… pritaikyti gal ir galima, tačiau ar ji duos tokios naudos, kokios tikimasi? Panašu kad ne. Kažką kažkam parduoti galima ir net kai kam tai pavyksta, tačiau tikrai ne už šimtatūkstantines sumas.

Visgi labai norėtusi išgirsti nuomones… Kiek galima būtų tikėtis už kažką pikantiško? Kam geriau visa tai siūlyti ar kam geriau nesiūlyti. Ir išvis… ar įmanoma Lietuvoje parduoti pikantiškas vietinių žvaigždučių gyvenimo detales?  Ar egzistuoja tokia rinka Lietuvoje? O gal jau kažkas kažką pardavė ir galėtų pasidalinti patirtimi?

Jei kils klausimų dėl asmeninio intereso, tai galiu iškart atsakyti, kad nieko pikantiško tikrai neturiu ir nesiruošiu pardavinėti. O šis straipsnis atsirado tik dėl analitinio smalsumo, kurį stengiuosi patenkinti, bent kiek įsigilindamas į esamą situaciją Lietuvoje ir ieškodamas to priežasčių.

Vienas komentaras

  1. ežiukai - 2009-07-29

    lietuviai mėgsta žiūrėti pro rakto skylutę… manau, kad iš to galima ir versliukų susukti. juk Holivudo garsenybės milijonus gauna už vestuvių nuotraukas. bet kol kas lietuviškoms žvaigždelėms iki jų toli…

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą