Sakė blogiau nebus? O pasirodo gali…

cal2009-08-14  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

tppVienos iš dabartinės valdančiosios koalicijos partijų lyderis, dabar užimantis parlamento vadovo postą, dar eidamas į rinkimus sakė, kad blogiau tikrai nebus. Esą, senieji politikos vilkai jau prisidirbo, tai dabar norintis prisidirbti ir jis. Ir prisidirbo.

Tuomet daug kas spėliojo, kas gerai visuomenėje žinomą „šoumeną“ pastūmėjo į politiką. Atrodo juk jam netrūko nei pinigų, nei populiarumo. Dar daugiau… Atsirado nemažai tokių, kurie per daug nesigilindami, dar net ir savo balsą atidavė šios partijos nariams. Tačiau buvo ir tokių, kurių tokios kalbos (apie tai, kad blogiau nebus ar kad senieji jau pakankamai prisidirbo) neįtikino.

Praeitų metų rudenį, kai vyko Seimo rinkimai, dar matyt niekas tiksliai net nenutuokė, kas laukia Lietuvos šiais metais, kaip nebuvo to numatęs ir dabartinis Seimo pirmininkas. Antraip savo kalbų, kad blogiau nebus, tikrai nebūtų taip viešinęs. Nebuvo, matyt, iki tol visuomenės mėgtas pramogų pasaulio atstovas, numatęs ir to, kad dar nė metų neišdirbus Seime, paaiškės ir jo tikrieji kėslai, atvedę jį į Seimą. Deja, Lietuvos ekonominė situacija susiklostė galima sakyti tragiškai, o pastarosiomis dienomis į viešumą iškilo ir galbūt tikrosios priežastys, paskatinusios įkurti naują politinę partiją bei patekti tarp visuomenės išrinktųjų.

Spaudoje pasirodžiusios gana dviprasmiškos nuotraukos, kuriose visų gerbiamas „šoumenas“ ir dabartinis Seimo pirmininkas užfiksuotas nusikalstamo pasaulio veikėjų draugijoje, atrodo ir gali būti tos priežastys, kodėl iki tol į politiką beveik visiškai nesikišęs, o tik iš jos šaipesis, veikėjas, staiga pats panoro atsidurti pašiepiamųjų vietoje. Tiesa, mįslingos tokios medžiagos atsiradimo ir paviešinimo aplinkybės, kažkodėl labai primena Prezidento R. Pakso prezidentavimo laikotarpio pabaigą, iki prasidedant apkaltos procesui. Tuomet juk irgi kažkaip visai atsitiktinai (o gal ir ne visai) būdavo išplatinama beveik slapta medžiaga: nuo faktų ir pažymų iki saugumo nubraižytų schemų. Nors šįkart į informavimo priemones pateko fotografijos, tačiau braižas juk labai panašus? Visai tikėtina, kad čia dar ne pabaiga. Jei Seimo pirmininkui kaip nors pavyktų paneigti savo ryšius su „daktarais“, tikėtina, jog išvysime ir dar įdomesnių faktų iš „Tauto prisikėlimo“ partijos narių gyvenimo ir veiklos. Arba kitaip tariant, prisimenant R. Pakso likimą, bus eita iki pergalės.

Akivaizdu, jog kažkas nusprendė, kad vieneri metai politikos olimpe, tautą prikelti norėjusiems „šoumenams“, yra pakankamas laiko tarpas ir jau atėjo metas juos grąžinti ten, iš kur jie ir atėjo – į sceną. Jų pastangos pažadinti tautą patyrė visišką fiasko. Maža to, jau pirmaisiais naujojo Seimo valdymo mėnesiais, įvyko ir riaušėmis pasibaigęs mitingas, kuris atrodo šio to pamokė politikos geltonsnapius. Bent jau bendrauti su žiniasklaida ir visuomene buvo pradėta. Taigi vietoj pabudimo, gavosi tik tautos supriešinimas, kuris tęsiasi iki pat šiol.

Kaip ten bebūtų, tačiau visgi panašu, kad Seimo pirmininkas tikrai „serga“. Tik kol kas neaišku nei kokia ta liga, nei kokio ji sunkumo. Tokį faktą patvirtina jo bendravimas su „daktarais“. O sprendžiant pagal tų „daktarų“ pobūdį, kvalifikaciją ir patirtį, „šoumeno“ liga gali būti labai sunki ir dar sunkiau pagydoma. Dabar liks tik laukti tyrimo išvadų: galės toliau eiti savo pareigas šis tautą norėjęs prikelti asmuo, ar visgi teks jam apleisti šį atsakingą postą. Tiesa, Seimo pirmininko „liga“ gali būti ir visai nepagydoma, nes tvarką ir teisingumą mėgstantis erelis, šiandien jau pradėjo sukti ratus apie Seimo vadovą. O ereliai juk nujaučia, kai artėja tas metas..?

Rašyti komentarą