Rėmimas ar pasityčiojimas..?

cal2009-08-19  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

remimas

Kadras iš DNB Nord reklamos

Kažkaip sunkiai sekasi perprasti šių metų DNB Nord banko paramos Lietuvos krepšinio rinktinei reklamą. Šis Lietuvos bankas jau kelinti metai remia Lietuvos krepšinio rinktinę ir skatina esamus ir būsimus klientus padėti indėlį DNB Nord banke bei už kiekvieną Lietuvos rinktinės pergalę, gauti vis didesnes palūkanas. Atrodytų idėja visai nebloga, kuri matyt pasiteisina, tačiau šiais metais labiausiai glumina reklamoje vaizduojami personažai – lenkų animacinio filmo herojai: Liolekas ir Bolekas.

Nežinia ar tai reiktų vertinti kaip draugiškumą Lenkijai ar lenkų animacijai, ar kaip pasityčiojimą iš Lietuvos  krepšinio rinktinės. Visgi kažkodėl linkstu link antrojo varianto, kadangi labai jau daug asociacijų tarp kai kurių Lietuvos rinktinės žaidėjų ir šių dviejų personažų, todėl visa tai galima vertinti kaip pasityčiojimą ne  tik iš Lietuvos krepšinio rinktinės, krepšininkų, bet ir Lietuvos. Negi nebeturime nieko savo, kad net reklamos personažus reikia skolintis iš kaimynų? O ypaš kai kalbama apie nacionalinę krepšinio rinktinę.

Komentarų: 4

  1. Gytis - 2009-08-20

    Manau, kad DNB Nord tikrai padarė klaidą. Klausimas tik kiek žmonių ją tikrai supras. P.S. O tatuiruotę LITWA pastebėjot? Įdomu, galima tokį dalyką rodyti reklamos metu?

    [Atsakyti]

  2. Dalius - 2009-08-20

    Sakyčiau per giliai kapstai. Gal lenkiškų animacinių herojų prekės ženklas tiesiog pigesnis negu brolių Lavrinovičių :) Na nuo kada moderni tautosaka yra įžeidimas?

    P.S. Laikyčiau save objektyviu, nes man nepatinka nei Nord’as nei krepšinis.

    [Atsakyti]

    Grantas atsakė:

    Moderni tautosaka… :) Man patiko.

    [Atsakyti]

  3. nbanba - 2009-08-20

    Nereikia čia taip smulkintis… Personažai parinkti gerai, juk čempionatas ir vyks – LENKIJOJE!!!

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą