Artėjant rinkimams – įtarimai dėl politinės reklamos nuostatų pažeidimų

cal2009-10-08  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

spaudaKaip žinia, maždaug už mėnesio vyks pakartotiniai rinkimai dviejuose rinkimų apygardose: Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje Nr. 33 ir Vilniaus-Šalčininkų rinkimų apygardoje Nr. 56. Būtent šių apygardų rinkėjai turi iš naujo išsirinkti savo atstovus į LR Seimą, kadangi anksčiau išrinktieji LR Seimo nariai buvo išrinkti į Europos Sąjungos Parlamentą.

Kaip ir prieš kiekvienus rinkimus – LR vyriausioji rinkimų komisija vėl įtaria žiniasklaidą, kad pastaroji skelbia politinę reklamą, kuri nėra pažymėta kaip tokia:

Vyriausioji rinkimų komisija vykdydama politinės reklamos stebėseną atkreipė dėmesį į tai, kad regioniniuose leidiniuose gausu informacijos apie kandidatus ir galimus kandidatus ir ši informacija nepažymėta kaip politinė reklama. VRK dėl kai kurių publikacijų vertinimo, ar jos atitinka politinės reklamos požymius, kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektorių. Taip pat VRK kreipėsi į leidinių redaktorius dėl galimai paskleistos politinės reklamos. Gavusi jų atsakymus ir žurnalistų etikos inspektoriaus išvadą spręs dėl viešosios informacijos skleidėjų atsakomybės. (Šaltinis: vrk.lt)

Politikos ir viešųjų ryšių fronte, kaip sakoma, nieko naujo. Žiniasklaida ir toliau parsidavinėja nepaisydama įstatymų, o politikai diktuoja savo taisykles. Čia vėl būtų galima grįžti prie seno lietuviškos žiniasklaidos auglio, kuris smarkiai įtakoja mūsų teisę į teisingą ir objektyvią informaciją. Nors kita vertus – ar dar kas nors Lietuvoje tiki žiniasklaida, kai  ji liaupsina politikus?

Rašyti komentarą