Lietuvos talentai virto ligonių prieglauda

cal2009-11-22  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

Lietuvos_talentaiVis didesnio populiarumo sulaukiantis TV3 televizijos projektas „Lietuvos talentai“, antrajame pusfinalyje, kuris įvyko sekmadienio (2009-11-22) vakarą, žiūrovų sprendimu, virto ne itin sveikata pasižyminčių žmonių atjautos vieta.

Po dešimties į pusfinalį pakliuvusių  „talentų“ pasirodymo, žiūrovai turėjo keletą minučių laiko balsavimams, kuriais ir nulėmė, kurie du „talentai“ pateks į finalą. Tiesa, vienas, daugiausiai žiūrovų balsų surinkęs dalyvis į finalą pasiunčiamas iškart, o kitą išrenka komisija, kuriai atstovauja Lietuvos kultūros atstovų trio: Rūta Ščiogolevaitė, Marijonas Mikutavičius ir Adolfas Večerskis. Komisijai rinkti tenka tik vieną iš dviejų, kurie pagal žiūrovų balsus, užėmė antrą ir trečią vietas.

Taip jau nutiko, kad antrajame „Lietuvos talentai“ pusfinalyje daugiausiai žiūrovų balsų surinko trys dalyviai: šokėjas ir choreografas Paulius, breikerių duetas I.L.I crew (vienas iš šokėjų šoka invalido vežimėlyje) ir… tiesiog Virginijus iš Šilalės.

Daugiausiai žiūrovų balsų surinko Paulius, kuris iškart ir pakliuvo į finalą, o iš likusių dviejų vieną ten pats pasiųsti turėjo komisija. Išrinkti vieną šįkart pasirodė ne toks jau lengvas darbas, kadangi aiškūs šio turo lyderiai buvo asmenys, kurie nesurinkę pakankamai žiūrovų balsų išvis nebedalyvavo tolesnėje atrankoje.

Taigi, po neslepiamo Rūtos nusivylimo ir viešų derybų su Virginijum dėl vietos finale užleidimo kitai pusfinalio dalyvei bei Adolfo noro likti paskutiniu, galiausiai į finalą buvo pasiųstas I.L.I crew duetas. Virginijus į finalą nepateko.

Po tokių laidų išties norisi sarkastiškai nusijuokti – Lietuva tikrai moka juokauti. Tik ar verta juokauti su ligoniais? Kita vertus – visa tai būtų galima įvertinti ir kaip būdą parodyti Lietuvos transliuotojams, kad Lietuvos žiūrovas jau yra subrendęs kokybiškesniam sekmadienio vakarui, nei stebėti kaip televizija juokiasi iš ligonių, rodydama nusipirktą idėją. Tačiau vargu ar tai labai tikėtina… Lietuviai moka pajuokauti (ką įrodė ir paskutiniai Seimo rinkimai), tačiau labai gaila, kad dar nelabai išmano kur ir kada verta tai daryti, todėl labai dažnai dėl to nukenčia patys.

Nenoriu įžeisti žmonių su negalia, tačiau antrajame „Lietuvos talentai“ pusfinalyje tikrai buvo vertesnių finalo talentų, nei I.L.I crew ar tuo labiau Virginijus. Labai gaila tik dėl to, kad taip nemano ir TV3 televizija ar teisėjų komisija ir leidžia viešai juoktis iš tokių žmonių kaip Virginijus. O liaudis greitai užkimba ant tokių kabliukų ir vėliau jau nėra kur trauktis: reikia aukoti tikrus talentus ir gerbti balsuojančiųjų nuomonę.

Nežinia ir kiek šioje situacijoje teisingai ir teisėjiškai pasielgė komisijos narė Rūta Ščiogolevaitė, kuri net viešai bandė derėtis su Virginijum dėl vietos perleidimo kitai dalyvei. Po tokių žodžių, gerbdama kitus ir save, Rūta kitame „Lietuvos talentai“ pusfinalyje nebeturėtų pasirodyti.

Žiūrovų balsavimo rezultatai:

1. Girmantė – 2352 balsai;

2. Hard Style Union – 1123 balsai;

3. Domas – 202 balsai;

4. Gerda – 254 balsai;

5. Paulius – 6262 balsai;

6. Evelina ir Monika – 1624 balsai;

7. Paulina – 339 balsai;

8. I.L.I Crew – 2792 balsai;

9. Romanas – 1137 balsai;

10. Virginijus – 2675 balsai.

Komentarų: 3

  1. Vaidas - 2009-11-23

    ne šou, o šuo:)

    Nežiūrau šio šuo, nes TV vaikosi reitingų, o visokie Minedai, kurie tokiose laidose eina ant scenos, žmones ir traukia.

    [Atsakyti]

  2. virginija - 2009-11-23

    tik pasirodžius Virginijui garsiai pasakiau,kad čia gali būti,kaip per Seimo rinkimus.Mūsų tauta mėgsta tyčiotis pati iš savęs.Rezultatai pasimato greitai.Kalčiausia šiuo atveju komisija,davusi šansą vargšui žmogui ir ,rodos ,rimtą renginį pavertusi šou.Kaip jaustis tikrai talentą turintiems ir jį demonstravusiems dalyviams,juk jie stengėsi,ruošėsi,džiugino žiūrovus…man trūksta žodžių.Save gerbianti televizija turėtų surasti būdų,kaip šią nesąmonę ištaisyti.

    [Atsakyti]

  3. erika - 2009-11-24

    na zinot tikras kosmaras kaip liaudis supranta talentus,noreciau ir as kad televizija istaisytu klaida del antro pusfinalio…..

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą