Rusija įgijo atstovą Lietuvoje

cal2009-12-06  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Šeštadienį (2009-12-05) Lietuvos politikos areną papildė nauja politinė grupuotė – Liaudies sąjunga. Pastarosios „kūnas ir siela“, gerai Lietuvoje pažįstama politikė – Kazimira Danutė Prunskienė, kuri ir buvo vienbalsiai ir be jokios konkurencijos išrinkta naujosios partijos vadove (nieko neprimena?).

Naujosios partijos vadovė net nebandė slėpti, kad jos vadovaujama partija bus prorusiška – tai yra palaikys glaudžius ryšius su kaimynine Rusija. Tą puikiai įrodo ir partijos pasveikinti atvykę svečiai, tarp kurių buvo ir Rusijos Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas, Rusijos valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ atstovas Konstantinas Petričenka, Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė, Kaliningrado srities vicepremjeras Jurijus Šalimovas.

Gal nelabai reiktų stebėtis tokiu šios politikės žingsniu, kadangi visi puikiai žinome apie apdovanojimus, kurie buvo Kazimirai paskirti būtent Rusijos. Beje, panašu, kad problemų su sovietiniais mitais turi ne Lietuva, kaip sakė naujosios partijos lyderė, o pati Kazimira Danutė Prunskienė. Po tokių šios politikės veiksmų ir kalbų susidaro įspūdis, kad politikė pati niekaip negali pamiršti senųjų (sovietinių) laikų ir nuolat bando nors maža dalele prisiliesti prie didžiosios kaimynės. Ką gi… dabar Rusija turės oficialią politinę jėgą Lietuvoje. Įdomu koks bus kitas žingsnis?  Savi žmonės valdžioje? Karinis dalinys Lietuvos teritorijoje? V. Putino „nuleisti“ įstatymai ir antroji oficiali Lietuvos kalba rusų?

Vienas komentaras

  1. Pieštukas - 2009-12-09

    Turint omeny Utiūgovos ir Padleckio reputaciją bei populiarumą Lietuvoje,kažin ar Kremlius juos pasirinko savo ruporais.Siūlau pasiskaityti: http://www.diena.lt/naujienos/nuomones/kur-tikroji-penktoji-kolona-252295

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą