Lietuvos krepšinio rinktinė pakviesta į 2010 metų Pasaulio čempionatą

cal2009-12-12  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Šiandien (2009-12-12) Lietuvos krepšinio rinktinė gavo vardinį kvietimą į kitų metų Pasaulio krepšinio čempionatą , kuris vyks Turkijoje. Be mūsiškių tokios pat „malonės“ iš Tarptautinė krepšinio federacijos (FIBA) susilaukė  ir dar trijų šalių rinktinės: Vokietijos, Rusijos ir Libano. Deja, vardinis kvietimas nebuvo pigus. Lietuva už šį kvietimas FIBAi paklojo 500 000 eurų.

Vardinio kvietimo Lietuvos rinktinei prireikė po to, kai Lietuvos krepšinio rinktinė patyrė visišką fiasko per šiemet vykusį Europos vyrų krepšinio čempionatą, kai laimėjusi vos vienerias rungtynes, komanda net nepateko į ketvirtfinalį.

Ką gi… atrodo kai negalim išsikovot teisės žaisti Pasaulio čempionate žaidimu, tenka tokią teisę nusipirkti. Ir visai nepigiai. Tačiau kita vertus, malonu bent tai, kad FIBA mus žino ir nepamiršta, ką įrodo ir mums parduotas pakvietimas. Kitas klausimas, tik ar bus kam žaisti toje mūsų lietuviškoje rinktinėje? Senoji karta, kaip parodė Europos čempionatas, jau nebelinkusi žaisti už Lietuvą, o jaunoji – dar negali to padaryti taip, kad Lietuvai kvietimų pirkti neprireiktų. O jei viskas klostysis panašiu scenarijumi kaip ir per Europos krepšinio čempionatą, tuomet gal geriau ir tuos puse milijono eurų būtumėm kur nors kitur tikslingiau panaudoję.

Rašyti komentarą