klase.lt dovanos. Vartotojams ar jai pačiai?

cal2009-12-16  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

Pasaulyje milžiniškais tempais tarp internautų  populiarėjant socialiniams tinklams, atsilikti nenori ir lietuviškieji plepučių kampeliai. Štai prieš Kalėdas vienas iš tokių žinomesnių – klase.lt, sumanė, iš pirmo žvilgsnio, pamaloninti savo lankytojus ir leido visiems nemokamai dovanoti dovanas. Tiesa, tos dovanos tik virtualios ir panaudojamos tik tame pačiame socialiniame tinkle, tačiau tai vis kažkas originalesnio, nei vienas ir tas pats kopijuotas sveikinimo tekstas išsiuntinėtas visiems draugams ir pažįstamiems. Taigi, visus prisijungusius prie minėto portalo pasitinka raginimas nemokamai apdovanoti visus savo klasiokus, kursiokus ar šiaip bičiulius, kurie kažkuriuo būdu yra patekę į Jūsų pažįstamų sąrašą.

dovanosVisų sveikinančiųjų patogumui, belieka tik įrašyti keletą sveikinimų žodžių ir paspausti mygtuką „Dovanoti dovaną“, po kurio visi pasveikintieji gaus pranešimą elektroniniu paštu, informuojantį jog vartotojas buvo prisimintas draugų ir gavo dovaną.

laiskas

Laiškas išties suintriguoja, tad nieko nelaukęs vartotojas nukeliauja į klase.lt ir prisijungęs prie savo sąskaitos pamato, kad dovanos visai ne dovanos, kadangi už tai, kad apdovanotasis galėtų sužinoti kas jį apdovanojo ir ką parašė sveikinimo žinutėje, tenka susimokėti.

nedovanos

Vargu ar tokiomis „dovanomis“ socialinis tinklas sulauks vartotojų pagarbos ir ar tai teigiamai įtakos tinklalapio lankomumą, nors to labai ir trokštama. Toks, koks šiandien yra socialinis tinklas klase.lt, vargu ar kadanors sulauks išskirtinio internautų dėmesio, kadangi visų pirma jis yra labai nepatogus naršyti, perkrautas reklamom, sunkokai atsidarinėja puslapiai ir dėl to tinklalapis tampa nepagrįstai imlus naršančiojo kompiuterio resursams. O kai dar prisideda ir tokios dovanos-nedovanos, kurios vis labiau ima panašėti į paprasčiausią sukčiavimą turint tikslą išvilioti pinigus (nusipirkti narystę, VIP statusą), bet koks noras sumokėti kad ir keletą litų – dingsta visai.

Socialiniai tinklai internete visų pirma turėtų rūpintis lankytojais ir daryti viską, kad lankytis konkrečiame tinklalapyje būtų patogu. Tik tokiu atveju galimam tikėtis, jog lankytojų skaičius nuolat augs. O jei imtume konkrečiai šį klase.lt atvejį – tai šis socialinis tinklas po „vienu stogu“ priglaudė jau per daug potinklių, dėl ko išsipūtė, tapo „griozdu“ ir lankytis jame ar naudotis šio tinklalapio funkcionalumu tapo pernelyg sudėtinga. Čia būtų galima prisiminti liaudies išmintį ir pasakyti, kad devyni amatai – dešimtas badas, arba įvyko taip, kaip tokiais atvejais dažniausiai ir įvyksta – norėta apžioti daug, tačiau gavosi šnipštas.

Komentarų: 4

  1. Andrius - 2009-12-16

    Begedis izulumas, toks bandymas pasipelnyti tikrai nera priimtinas paprastam pilieciui, o ypac lietuviui. Dar vienas zingsnis link fiasko, laukiam kuo gi dar jie gali nustebinti.

    [Atsakyti]

  2. viktoras - 2009-12-17

    panasiai veikia daug lietuvisku socialiniu tinklapiu.pvz frype.lt taisyklese reikalaujama kad ivestum savo tikra varda bei pavarde,bei nuotrauka.o po to ivedus i google paieska savo varda bei pavarde atsiveria ju pasiulymas registruotis frype.lt su tavo esamais duomenimis ir draugais bei foto.panaudoja tiesiog asmeninius duomenis savo tinklapio reklamai…kreipiausi asmeniskai i ju admin del sios situacijos,tai man pasiule i istatymus pasigilinti ir siuncia toli.manau kreipsiuos i atitinkamas institucijas…

    [Atsakyti]

  3. Paulius - 2009-12-18

    Sutinku, kad toks sprendimas labiau vienadienis ėjimas, nei strategiškas žingsnis, tačiau dabar klase.lt VIP’ą pirkt yra jėgelė!
    Pvz.: VIP metams kainuoja 69. Nusipirkęs gauni dar vieniems metams + gali pasirinkt kokį pakvietimą į Vichy (kur kainuoja 65) ir dar kokius pietus ar 100 Lt reklamai klase.lt…

    Gal ne viskas taip ir blogai… :)

    [Atsakyti]

  4. insane - 2009-12-18

    Siuncia jau gal trecia karta ta savo dovana;D
    Ikyrus jie labai jau. Kazkaip niekad klase.lt nepatiko

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą