Žalgiris įrodė, kad galima žaisti ir be trenerių

cal2010-05-13  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

Šįvakar (2010-05-13) Kaune įvykusios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynės, kuriose susitiko dvi stipriausios Lietuvos krepšinio komandos Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“, baigėsi šeimininkų pergale. Rezultatu 83:70 rungtynes laimėjo šeimininkai – Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Po šios pergalės, žalgiriečiai išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą, kuris dabar tapo 2:2.

Šios rungtynės išskirtinės buvo ne tik tuo, kad buvo kovojama dėl svarbios pergalės kelyje link LKL aukso žiedų, bet ir tuo, kad žalgiriečiai šias rungtynes žaidė be trenerių. Rungtynių protokolą pasirašė pats komandos kapitonas Dainius Šalenga, o vadovauti rungtynėse jam padėjo komandos draugai.

Tokia situacija „Žalgiryje“ susiklostė po to, kai dar antradienį, vienas iš pagrindinių klubo savininkų Vladimiras Romanovas atleido iki tol vyriausiojo rinktinės trenerio pareigas ėjusį Darių Maskoliūną, o šiandien ryte apie atsistatydinimą pranešė ir iki šiol vyriausiojo trenerio asistentu dirbęs Gvidonas Markevičius.

Atrodo, kad pinigai ir valdžia kai kuriems žmonėms yra aukščiau visko. Atleisti komandos vyriausiąjį trenerį kai komanda žaidžia paskutines finalo rungtynes ir dar daugiau – komandą išvis palikti be trenerių, bet kuriai komandai būtų tolygu nuokautui. O žinant „Žalgirio“ indėlį į Lietuvos krepšinį ir šios komandos svarbą visai Lietuvai, toks V. Romanovo žingsnis aiškiai parodo šios žmogaus požiūrį į Lietuvą ir tai kas jai brangu.

V. Romanovui be „Žalgirio“ dar priklauso ir „Ūkio bankas“. Po tokių šio verslininko sprendimų, „Ūkio bankas“ tikrai neturėtų sulaukti „Žalgirio“ gerbėjų dėmesio. Normalioje visuomenėje tokiam žmogui priklausantis bankas nebeturėtų teisės sieti savo ateities planų su šalimi, kurios piliečiai buvo pažeminti vardan asmeninių ambicijų.

Pinigai ir valdžia duoda daug ką, tačiau kai ko nenupirksi net už pinigus. Šitą turėtų suprasti bet kuris, save  ir kitus gerbiantis verslininkas. Panašu, kad V. Romanovas apie tai susimąsto mažiausiai.

Nuo pat to momento, kai V. Romanovas įsigijo „Žalgirio“ klubą, šią komandą ėmė persekioti iki tol negirdėti dalykai. Štai vos tik pradėję sezoną Eurolygoje, „Žalgirio“ krepšininkai į aikštelę išbėgo su marškinėliais, ant kurių nebeliko vietos net komandos pavadinimui. Matyt V. Romanovas nusprendė, kad nusipirkęs komandą įgijo teisę ją pavadinti kaip tik nori. Deja, reikėtų priminti, kad bankas ir krepšinio komanda yra visai ne tas pats. Ypač Lietuvoje ir ypač kai kalbama apie „Žalgirį“. Bet juk kai turi banką ir pinigų, tai matyt tampa visai nesvarbu. Turbūt, jei tik būtų įmanoma, už stambią sumą kas nors galėtų nupirkti ir visą Lietuvą. Jei tik ji dar Kubiliaus neužstatyta kokiam nors užsienio bankui.

Rašyti komentarą