Omnitel paankstino tiesioginio debeto mokėjimus

cal2010-05-17  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Mobiliojo ryšio operatorius „Omnitel“ nuo šio mėnesio, visiems savo abonentams, kurie turi sudarę tiesioginio debeto sutartis, maždaug 2 savaitėmis paankstino mokėjimus. Atrodo, kad nuo šiol abonentų sąskaitos patuštės nebe apskaitinio mėnesio gale, kaip buvo iki šiol, o praėjus kiek daugiau nei savaitei nuo sąskaitos išrašymo.

Jei sąskaitos išrašomos mėnesio 15 dieną, tai tiesioginio debeto mokėjimai už praeitą mėnesį bus vykdomi 2010 metų gegužės 24 dieną. Taigi, šį mėnesį bendrovė nuo abonentų sąskaitų sumas nusirašys du kartus: vieną kartą tai jau padarė mėnesio pradžioje ir antrakart – vos tik atsiuntusi sąskaitas už praėjusį mėnesį.

Atrodo, kad sunkmetis rimtai užgulė ir šios bendrovės pečius. Pinigai atrodo vertesni čia ir dabar, tai kodėl jų laukti dar 2 savaites? Deja, apie bendrovės klientus ir vėl nepagalvota. Gal žmogus buvo iki šiol įpratęs praėjusio mėnesio sąskaitą apmokėti gavęs atlyginimą kitą mėnesį? Deja, šiam operatoriui tai atrodo nė motais.

Ką gi, tai, atrodo, tik sumažins tiesioginio debeto paslauga besinaudojančių abonentų skaičių, o anksčiau susirinkti daugiau pinigų vargu ar bendrovei pavyks. Beje, atsisakyti ir vėl sudaryti tiesioginio debeto sutartis abonentui yra gana naudinga, nes už kiekvieną naują tiesioginio debeto sutartį bendrovė pritaiko 5 Lt nuolaidą kito mėnesio sąskaitai. Na, bent jau pritaikydavo anksčiau.

Komentarų: 3

  1. Daiva Selickaitė - 2010-05-18

    Mokėjimai pagal tiesioginio debeto sutartis tikrai nebuvo paankstinti, ir klientams, kuriems sąskaitos už „Omnitel“ paslaugas išrašytos gegužės 15 dieną, mokestis bus nuskaitytas tik birželio 7 dieną – ši data ir nurodyta išrašytose sąskaitose. Jeigu kyla abejonių, pirmiausia siūlyčiau patikrinti sąskaitos išrašymo datą, nes mokėjimo data gali būti pakeista tik vienu atveju – jei klientas dėl kokių nors priežasčių yra pasikeitęs sąskaitos išrašymo periodą iš mėnesio vidurio į pradžią. Tokiu atveju, jeigu sąskaita klientui buvo išrašyta gegužės 1 dieną, tai nuskaitymas bus atliktas gegužės 24 dieną.
    Praėjusiais metais iš tiesų turėjome akciją, kai sudarantiems naują tiesioginio debeto sutartį buvo suteikiama 5 Lt nuolaida kito mėnesio sąskaitai, tačiau ši akcija baigėsi sausio pradžioje.

    Daiva Selickaitė, „Omnitel“ ryšių su visuomene vadovė

    [Atsakyti]

    Grantas atsakė:

    Jei manęs akys neapgauna, tai sąskaitos data yra 2010-05-16 ir taip pat aiškiai parašyta, kad nuskaitymas bus vykdomas 2010-05-24 (žr. straipsnio apačioje pridėtą paveiksliuką). O Jūs, Daiva, teigiate priešingai? Tai kaip čia suprast? Gal visų pirma susitarkit dėl bendros nuomonės, o tuomet ją skelbkit…

    [Atsakyti]

    Daiva Selickaitė atsakė:

    Ačiū, kad atkreipėte dėmesį. Laiške liko klaidelė su ankstesnio periodo sąskaitų tiesioginio debeto nuskaitymo laiku, dėl jos klientus netrukus informuosime. Patys nuskaitymai tikrai nebus paankstinti.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą