K. Betingis grįžta…

cal2010-10-26  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

Taip, taip… Kaip koks feniksas. Prisikėlė… po teismo sprendimo.

Ir nuvilnijo per lietuvišką žiniasklaidą žinia, kad buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, kuris 2010 m. birželio 9 dieną buvo dėl „šventos ramybės“’ pažemintas pareigose vėl vadovaus Kauno prokuratūrai. Turbūt… jei nebus sprendimas apskųstas.

„O ko čia stebėtis, – paklaustų tūlas lietuvis,  – kaip pažemino, taip ir grįžo.“ Gal ir tiesa. Kaltų juk Lietuvoje niekad nelieka. Esam tiesiog tauta – dorovės įsikūnijimas. Na, gal ne paprasti runkeliai, nes anie dažnai nukenčia pelnytai ir nepelnytai. Bet mūsų elitas, tai tiesiog šventas. Be mažiausios nuodėmės.

Grįžtant prie temos. Jei jau žmogų neteisėtai pažemino, aišku reikės kažkaip tą klaidą ištaisyt. Solidi kompensacija iš valstybės biudžeto privaloma. Bet, ar logiškai mastant, neturėtų kažkas atsakyti ir asmeniškai už tokius veiksmus? Juk kažkas po tokiu pažeminimu pasirašė? O parašas ten guli, tokio Raimondo Petrausko, kuris tuomet laikinai vadovavo pastatui kreivais langais.

Įdomu, kaip dabar į tai reaguos Drąsiaus gynėjai? Manyčiau, tik be reikalo vėl sukels eilinį sumišimą. Na, kad K. Krivickas turėtų ką rodyti. Ir išties, manau, kad visos Kauno bylos lemtis jau senai nulemta… Žingsnis po žingsnio, vėl viskas stos į savo vietas ir iš didelio burbulo liks tik kelios dėmelės, kuriomis kartas nuo karto pasinaudos kuris nors žurnalistas, rašydamas apie nusikaltimus ar nelaimes. Kol galiausiai ši istorija bus išvis pamiršta. Lietuviška realybė, ponai prisiekusieji…

Vienas komentaras

  1. Lina - 2010-12-03

    Temidė akla?
    Lietuvos teisėtvarka silpna?Apie tai rašo kas antras laikraštis,www…svetainės.Žmonės savo jėgomis privalo apgint šeimą,turtą.Kam tada reikalinga teisėsauga?Aš nekalbu apie policininkus.Jie dirba kaip laikrodukai.Akmenukai krinta į „kabinetinių“ pareigūnų darželį.O,kad jie taip dirbtų,kaip policininkai.Tragedijų gal būtume išvengę?

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą