Aukščiausia Lietuvos valdžia – 141 galva!

cal2010-11-11  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

Šiandien (2010-11-11) LR Seimas laikė Konstitucijos, ant kurios kiekvienas Seimo narys padėjęs ranką prisiekė, egzaminą. Rezultatas – 50 %. Prastai, gerbiamieji, labai prastai.

Trumpai priminsime istoriją. Du LR Seimo nariai: Linas Karalius ir Aleksandras Sacharukas, LR Konstitucinio Teismo buvo pripažinti šiurkščiai pažeidę LR Konstituciją bei sulaužę duotą priesaiką. Kol pirmasis keliavo po Aziją, antrasis pasiėmęs pirmojo kortelę už jį balsuodavo. Po tokios LR Konstitucinio Teismo išvados, Seimo nariai šiandien turėjo nuspręsti – palaikyti LR Konstitucinio Teismo išvadas ir pritarti tam, kad iš pastarųjų Seimo narių būti atimti mandatai, ar ne. Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad mandatas bus atimtas tik iš vieno Seimo nario – Lino Karaliaus. Kad mandatas būtų atimtas ir iš A. Sacharuko, pritrūko 5 balsų.

Ką gi. Išvada daugiau nei aiški. Nereikia Lietuvoje nei teismų, nei prokuratūrų, nei tuo labiau jokios Konstitucijos ir priesaikos ant jos. Vistiek tai visiškai nieko nereiškia. Lietuvoje teisingumą vykdo 141 galva, kurias kas ketveri metai užsikariame sau ant galvų ir kurios mažiausia du metus iš tų keturių apie savo rinkėjus visiškai pamiršta.

Būtų juokinga jei nebūtų graudu. Žaidžiame Lietuvoje kažkokį teisingumą, svaičiojame apie teisinę valstybę, kuriame būtas nebūtas vizijas ir stengiamės atrodyti protingi prieš Europą ir Pasaulį. Tačiau iš tiesų esame supuvę iki pačių viršūnių.

Gaila, kad balsavimas buvo slaptas. Būtų maga sužinoti tų Seimo narių pavardes, kurios balsavo prieš. Tokie automatiškai turėtų būtų pašalinti iš LR Seimo kartu su L. Karaliumi ir A. Sacharuku priešaky. Jei LR Seimo nariams visiškai nesvarbi Lietuvos Konstitucija ant kurios jie patys, padėję ranką, prisiekė, tai tokie žmonės tikrai negali sėdėti Seimo rūmuose ir tuo labiau tikrai nėra verti žmonių pasitikėjimo.

Turime juokdarių Seimą. To nepaneigsim. Ir jį patys išsirinkom. Tačiau ar dar ne per daug prisijuokėm patys iš savęs?

Vienas komentaras

  1. Lina - 2010-12-03

    -Žiūrėkite, cirkas atvažiavo!
    Prieš rinkimus Seimo nariai ima šokinėti apie ubagus. Praeina rinkimai, ubagai pamirštami.Yra Seimo narių, kurie ir po rinkimų rūpinasi savo rinkėjais. Žmonės iš vyriausybės laukia ne makaronų ar kruopų su vabaliukais, o tvirtų soc. garantijų. Kaimuose – sodybų tuštėjimo metas. Likę pašalpininkai, pensininkai. Ūkininkai kas kita. Išrinktiesiems siūlyčiau pakelt „rinkias“ ir pradėt dirbt. Dirbt žmonių naudai.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą