Valdžia vėl paruošė naujametinių dovanų liaudžiai

cal2010-12-07  tagŽymos: , ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

Nežinia ar čia taip nutinka atsitiktinai, ar tiesiog Lietuvos valdžia taip prieš kiekvienus naujus metus nori pamaloninti lietuvius, tačiau jau darosi beveik tradicija, kad besibaigiant metams valdžia paskubom priima visą šūsnį įstatymų pakeitimų, kuriuos paskui jai pačiai tenka visus ateinančius metus taisyti.

Panašu, kad naujųjų metų devizas pagal Lietuvos valdžios politiką būtų:

„Susėdę prie Kūčių stalo nuo ryto,
Pamirškime darbą ir visą jo liaudį.
Naujuosius sutikę pigiai „nusilaksim“,
Nes kainos elektros išliks tokios pačios.
Dyzelinui akcizą dar kartą pakėlus,
pralenksim mes jom visus europiečius. “

Visiškai negaliu suprasti dabartinės valdžios veiksmų. Na, sveiku protu nesuvokiama tokia jų politika. Pagal visus dabartinius veiksmus išeina, kad lietuviams belieka tik nusigert, nes tai padaryti po naujųjų panašu, kad bus kur kas pigiau. Visu trečdaliu sumažintas akcizas stipriajam alkoholiui, kai tuo tarpu akcizas dyzelinui, kai nafta ir taip brangsta, bus padidintas. Kur logika?

Tuoj po naujųjų sulauksim savivaldybės rinkimų. Matyt Seime sėdintys politikai mąsto strategiškai: „Atpiginsim alkoholį – apsidžiaugs žmogeliai. O dar kai ir prekybos juo valandas prailginsim, tai išvis dauguma neturės laiko net pagirioms. Ims gerti dauguma. Juk darbo ar taip, ar anaip nėra. O pagėrę bus linksmi ir pamirš visas bėdas  ir vargus. Dėkos valdžiai už tokį „puikų“ darbą mūsų visų labui. Ir nebematys žmogeliai kas aplink daros. Tada už tą patį puslitrį bus galima daugelį nupirkti, kad balsuotų taip, kaip reikia. O tada ir vėl galėsim visus akcizus padidinti, kad visi nugarų neatlenkdami artų ir dar didesnius mokesčius mokėtų.“ Planas, turiu pripažinti, tikrai neblogas. Tikrai žymiai prisidės prie tautos genocido. Tas, kas dar neišvažiavo, turės visas galimybes nusinuodyti. Pigiai ir vietoje.

Liko dar trys savaitės šiais metais. Įdomu ką dar spės LR Seimas mums „padovanoti“?

Vienas komentaras

  1. just - 2010-12-08

    Atsakymas labai paprastas – ES.
    Dar prieš stodami į ES pasirašėm įsipareigojimus atitikti minimalius ES akcizus. Taigi dyzelino akcizą privalome didinti, kad jis pasiektų ES minimumą.
    Akcizas alkoholiui Lietuvoje buvo gerokai didesnis nei ES reikalaujamas minimumas, tai bent jau žvelgiant iš ES pusės mes jį galime mažinti. Nors aš tam irgi nepritariu. Pragerta tauta tikrai ne išeitis.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą