Naktinė prekyba išplito po visą Lietuvą

cal2009-05-10  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Žvilgsnis į piniginę

vezimelisPo pirmojo bandymo, kuris įvyko Vilniuje prieš daugiau nei mėnesį, stambieji prekybininkai, apsidžiaugę rezultatais, panašias akcijas suorganizavo ir kituose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Paskelbę apie nuolaidas, siekiančias 50 proc., akropoliai šį savaitgalį buvo atvėrę duris beveik iki pat ryto. Prie akcijos prisijungė ne tik ten veikiantys prekybos centrai „Maxima“, bet ir daugelis kitų, šiuose prekybos ir pramogų centruose įsikūrusių parduotuvių. Akcija buvo pažymėta vieno Lietuvos komiko naujadaru – „Jamam“.

Labiausiai tokia naktinė prekyba pasiteisino Klaipėdoje, kur žmonės plūdo iš visos Vakarų Lietuvos. Apie vidurnaktį, vaizdas prie Akropolio buvo kai per įžymiąją Jūros šventę. Ir nors didžioji dalis pirkėjų grūdosi prie kasų, ar naršė prekybos centre įsikūrusias parduotuves, tačiau buvo ir tokių, kurie tik pasyviai stebėjo minias žmonių.

Nedaug atsiliko ir Kaunas, kur jau nuo 21 val. vakaro ėmė trūkti vietų automobiliui.

Tuo tarpu Vilniuje, didelių eilių beveik pavyko išvengti. Čia, matyt, pirkėjai dar mena pirmojo išpardavimo naktį ir nuolaidos juos jau ne tiek vilioja.

Praeita savaitė turbūt drąsiai galėtų pretenduoti į naktinių išpardavimų savaitės nominaciją, kadangi savaitės pabaigoje, akcijas organizavo ir stambieji kompiuterinės technikos pardavėjai. Štai ketvirtadienį, nuo 21 val. vakaro visus apsipirkti pigiau kvietė prekybos centras „ICG“. O kitas stambus prekybos centras „BMS Megapolis“, gegužę išvis paskelbė išpardavimų mėnesiu ir kai kurias prekes pardavinėja ypač sumažinta kaina.

Ką gi. Prognozės išsipildė. Prekybininkai išbandę tokią pardavimo strategiją Vilniuje, perkėlė ją ir į kitus didžiuosius Lietuvos miestus. Deja, kaip parodė Vilniaus patirtis, tai daugiau mažiau vienkartinis būdas padidinti prekybos centro pardavimus. Ypač jei kalba eina apie pramonines, ne pirmo būtinumo prekes.

Visiškai tikėtina, kad pasiteisinusi šio savaitgalio naktinė prekyba Kaune ir Klaipėdoje vėliau bus permesta ir į mažesniuosius Lietuvos miestus. Artėja eilė „panaktinėti“ Šiauliams, Panevėžiui, Alytui. Deja, mažiausių Lietuvos miestelių, naktinė prekyba, neturėtų pasiekti. Teks jiems važiuoti iki artimiausio, didesnio Lietuvos miesto ir ten išleisti paskutinius savo litus.

Tokių išpardavimų metu, labiausiai džiugina draudimas pardavinėti alkoholį nuo 22 val. vakaro. Sunku prognozuoti, kuo galėtų baigtis tokia prekyba, kai kelios grupelės aktyvesniu jaunuolių, belaukdami eilėje nuspręstų pasivaišinti alkoholiniais gėrimai. Arba po tokio „aplaistyto“ apsipirkimo, nuspręstų dar ir vairuoti savo automobilį.

Rašyti komentarą