Sashai Son(g) atiteko garbė pradėti Eurovizijos finalą!

cal2009-05-15  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

sasha_song

Sasha Son(g)

Ketvirtadienį vakare įvykęs Eurovizijos dainų konkurso antrasis pusfinalis, suteikė nemažai džiaugsmo mūsų šaliai. Lietuvos atstovas Sasha Son(g) (tikrasis vardas ir pavardė – Dmitrij Šavrov) atlikęs dainą „Love“ neliko nepastebėtas. Jam buvo patikėtas vienas iš dešimties kelialapių į Eurovizijos finalą. Tai tikrai geras įvertinimas, turint omeny, kad teko kovoti prieš tikrai geras ir profesionaliai atliekamas dainas. Labai malonu, kad Dima pateko į Eurovizijos dainų finalą ir turės galimybę pakovoti su kitais dvidešimt keturiais finalo dalyviais.

Be Lietuvos į finalą taip pat pateko ir dar devynių šalių atstovai. Tai atlikėjai iš Azerbaidžano, Kroatijos, Ukrainos, Albanijos, Moldovos, Danijos, Estijos, Norvegijos ir Graikijos.

Po pusfinalio renginio vykusioje spaudos konferencijoje buvo traukiami burtai, dėl pasirodymo eiliškumo finale. Lietuvos atstovui  Sashai Son(g) atiteko 1 numeris. Taigi, Eurovizijos finale, Sasha Son(g)  dainuos pirmas! Tai dar viena maloni staigmena Dimai, jo komandai ir visai Lietuvai.

Sasha Son(g) atrankiniame pusfinalyje dainą pradėjo angliškai, pabaigė – rusiškai, o padėkojo – lietuviškai. Tikrai malonu buvo išgirsti lietuvių kalbą Eurovizijos scenoje. Pati daina, kaip ir visus kartus iki tol, buvo atliekama paprastai, bet nuoširdžiai.

Eurovizijos dainų konkurso finalinis koncertas įvyks šį šeštadienį, 22 val.  Jame dalyvaus:

  1. Lietuva
  2. Albanija
  3. Armėnija
  4. Danija
  5. Azerbaidžanas
  6. Norvegija
  7. Ukraina
  8. Graikija
  9. Kroatija
  10. Estija
  11. Moldova
  12. Malta
  13. Rumunija
  14. Bosnija ir Hercegovina
  15. Islandija
  16. Švedija
  17. Turkija
  18. Izraelis
  19. Portugalija
  20. Suomija
  21. Prancūzija
  22. Ispanija
  23. Jungtinė Karalystė
  24. Vokietija
  25. Rusija

Pagal nuo šių metų įvestą naujovę, 50 proc. balsų galės paskirti žiūrovai, o likusius 50 proc. – profesionalų komisija, kuris bus sudaryta kiekvienoje balsuojančioje šalyje. Ši naujovė įvesta tam, kad būtų išvengta kaimyninio principo, kai šalys kaimynės, daugiausiai balsų duoda viena kitai.

Rašyti komentarą