Eurovizija 2009: Lietuvai ir vėl nepasisekė

cal2009-05-17  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

rybak

2009-ųjų Eurovizijos laimėtojas Alexander Rybak

2009 m. gegužės 16 d. įvyko finalinis 2009 m. Eurovizijos koncertas. Šį renginį pradėjo mūsų šalies atstovas – Sasha Son(g) (tikrasis vardas ir pavardė Dmitrij Šavrov) su daina „Love“. Jau nuo pirmųjų dainos akordų, pasigirdo ovacijos, nors patį kūrinį Dima atliko gal kiek atsipalaidavęs. Jei tai nebuvo techninės kliūtys stebint transliaciją, buvo porą vietelių, kur buvo sudainuota ne itin tiksliai. Tačiau nepaisant to, viskas atrodė neblogai.

Po mūsų šalies atstovo, finaliniame renginyje pasirodė dar 24 šalių atstovai. Visiems sudainavus savo kūrinius, vyko balsavimas, po kurio paaiškėjo, kad Lietuvos atstovui ir vėl nepasisekė sužavėti Europos. Lietuva atsidūrė sąrašo pabaigoje ir užėmė 23 vietą. Paskutinę vieta užėmė Suomija. O absoliučiu Eurovizijos 2009 lyderiu tapo Norvegijos atstovas Alexander Rybak su daina „Fairytale“. Šis atlikėjas praktiškai laimėjo be konkurencijos, nes susirinko didžiausius balus beveik iš visų šalių ir jau nuo vidurio balsavimo beveik panaikino visą intrigą.

Ką gi. Ir vėl nesėkmė. Nors gal tai ir nėra nesėkmė, turint omeny, kad nemažai šalių išvis nepateko į Eurovizijos finalą. Visgi Lietuvos atstovas kovojo tarp 25 išrinktųjų tad ir toks laimėjimas jau yra pakankamas. Deja, tenka pripažinti, kad šiemet įvesta naujovė dėl balsavimo komisijų, reikiamo efekto nedavė. Ir toliau didžiausi balai buvo dalijami ne už muzikinius gabumus. Lietuva taip pat gavo po 7 balus iš Latvijos ir Airijos, tačiau, pavyzdžiui, negavo nė vieno balo iš Lenkijos ir Rusijos.

Gaila, kad daug gerų ir gražių kūrinių nebuvo įvertinti. Daina „Love“ tikrai pelnytai turėjo pakliūti bent jau į pirmą dvyliktuką. Graži daina buvo ir Suomijos, kuri kaip jau minėta užėmė paskutinę vietą. Asmeniškai labai patiko ir Estijos atstovės atliekas kūrinys. Nors Eurovizija ir dainos konkursas, tačiau vertinimui didelę įtaką daro ir visa eilė kitų, nemuzikinių aplinkybių. Ateities eurovizijose matyt bus galvojama apie rimtesnius pakeitimus susijusius su atlikėjų ir jų dainų vertinimu.

Kitais metais Eurovizijos dainų konkursas turėtų vykti šių metų Eurovizijos laimėtojo šalyje – Norvegijoje.

Vienas komentaras

  1. rayste - 2009-05-24

    mano manymu sasha son(g) pasirode tikrai labai gerai ir jis turejo patekti finale i desimtuka…
    bet norvegijos atstovas tai jau tikrai buvo vertas pirmos vietos nes geras pasirodymas grazi daina ir dar grazi sypsena..

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą