Asta Baukutė laiko tėkmėje

cal2009-05-26  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

asta_baukuteTikriausiai visi pažįstame šią aktorę, pramogų pasaulio atstovę ir dabartinę LR Seimo narę, kuri paskutiniu metu žinoma tik dėl moteriškos krūtinės ir seniausios jos paskirties – žindymo. Tačiau ši moteris yra ne tik mama. Jūsų dėmesiui – keletas Astos Baukutės minčių, kurios kažkiek įprasmina jos gyvenimą laike:

Asta Baukutė (2002)
Kas svarbu moteriai?
Seksuali moteris pirmiausia turi būti moteriška – švelni, taktiška. Ne tokia, kuri viską rėžia į akis tiesiai šviesiai… Štai neseniai susižavėjau vienos pažįstamos inteligencija ir supratingumu. Sužinojusi blogą naujieną, vyrui pasakė tik po dviejų dienų, nes šis buvo labai pavargęs. Na, kuri iš mūsų galėtume tiek laiko iškęsti? Tai ir yra moteriškumas. Reikia stengtis sugebėti būti ir mama, ir drauge, ir meiluže, su kuria vakare malonu išgerti vyno, kalbėtis, mylėtis iki išprotėjimo… Įmanoma šiuos dalykus suderinti. Pavarčiusi žurnalus, skirtus moterims, pastebiu, kad rašoma daugiausia apie kosmetiką, drabužius, dietas… Tačiau tai tik išorė, beveik nekalbama apie vidų. O meilei svarbu viskas.

Asta Baukutė (2004)
Nors esu labai „apdegusi“ nuo vyrų, turiu teisę ant jų loti, tačiau aš juos myliu ir noriu būti moteriška. O moteriška galima būti tik greta jų. O ten? Aukštakulniai bateliai, BMW automobilio rakteliai, trumpas sijonas, pinigai, ir nieko daugiau nereikia. Suprantu, mes visi norime uždirbti – tai normalu, bet reikia turėti ribas. Galima pajuokauti, tačiau negalima žeminti vyrų.

Asta Baukutė (2005-2006)
LMA, Teatro ir kino katedra
Pirmas magistrantūros kursas
Buvo ankstyvas rytas, Abraomas anksti pakirdo, liepė Eliezerui paruošti asilus. Ir kai viskas buvo paruošta kelionei, atsisveikino su mylimiausia žmona Sara, stipriai ją apkabino, pabučiavo, vidumi jausdamas, kad daro tai paskutinį kartą, tačiau dar nežinodamas kaip pasielgs. Tris dienas Abraomas, Izaokas ir Eliezierius tylėdami jojo. Ketvirtosios dienos ankstų, saulėtą rytą Abraomas liepė sustabdyti gyvulius, nes prijojo Morijos kalną, kuris kaip niekad buvo stebuklingai gražus ir spindėjo visomis savo dangiškomis spalvomis. Abraomas liepė Eliezeriui prinešti sausų malkų, kurios buvo žemiau papėdėje tam , kad šis sugaištų kuo daugiau laiko ir netrukdytų sūnaus ir tėvo pokalbiui.
Lėtai kildamas su sūnumi Abraomas mąstė sau: ,, Neslėpsiu nuo sūnaus Izaoko kokiu tikslu yra ši kelionė“. Švelniai padėjo savo sunkią ranką sūnui ant peties ir neskubėdamas tarė: ,,Brangus mano vaike , Dangaus Dievas man įsakė paaukoti tave, mano sūnų. Kaip stabmeldys aš privalėčiau tai atlikti, tačiau didelė meilė tau, kaip savo meilės vaisiui, man to neleidžia padaryti.Tačiau be aukos negaliu palikti šio kalno“. Čia Abraomas nutilo pabučiavo Izaoką į kaktą ir paprašė, kad šis padėtų Eliezeriui prinešti malkų. Abraomas žinojo, kad jis turės nemažai laiko įvykdyti tai ką dabar nusprendė. Jis tyliai sau pasakė puikiai tikėdamas, kad jį girdės ir Dangaus Valdovas: ,,Dangaus Viešpatie, aš dėkoju Tau , kad tu esi, tikiu Tavimi, tačiau negaliu paaukoti Dangui savo sūnaus, savo vaisiaus. Aukoju save Tau šventai įsitikinęs, kad mano tikėjimas yra labai stiprus, stipresnis nei mano sūnaus Izaoko, jo tikėjimas dar turi sustiprėti ir tik tada jis galės išgirsti Tavo žodį taip kaip išgirdau aš. Esu šventai įsitikinęs, kad nepaklausęs Tavo įsakymo paaukojau save ir savo tikėjimą, aukodamas daug daugiau nei Tu prašei“.Vėlyvą popietę Sara iš tolo pamatė grįžtančius tylius Izaoką ir Eliezerių. Ji viską suprato žinodama savo mylimo Abraomo nežemišką tikėjimą Dangaus Viešpačiu.
Kai vaikas paauga, ir turi būti atjunkytas, nuo tėvo ir motinos, jis turi džiaugtis, kad tėvai leidžia surasti savo tikėjimo tikrą kelią, kaip jie patys. Laimingas ne tas kuris turi pilnus stalus nukrautus maisto, o laimingas tas kuris atranda tikrą tikėjimą Dangaus Viešpačiu.
Šitaip apie Abraomo auką mąstau aš skaitydama ir nagrinėdama tikėjimo galią ir prasmę, S. Kiekegaardo knygoje. Tai mano kaip asmenybės ir gyvenimo praktikos rezultatas, gal jis yra klaidingas ir su laiku ir keisis, tačiau šiuo metu mano požiūris yra toks.

Na, o apie jos vedamus renginius, būtų galima atskirą romaną parašyt. Kas matė ir girdėjo, tas žino… o kitiems gal ir ne visai reikia žinoti.

Nesiekiu šiuo straipsniu ką nors pašiepti ar pagirti. Tiesiog, pasirodė įdomi šios moters moteriškumo, seksualumo ir gyvenimiškos patirties samprata, kuri vykusiai derinama su vulgarumu, meile ir gera humoro doze.

Rašyti komentarą