A. Mamontovo 1000 koncertų turas startavo Šilutėje

cal2009-06-25  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

p62400102009-06-24, Šilutėje, Andrius Mamontovas pradėjo savo 1000 koncertų turą po Lietuvą.

Koncertas buvo suplanuotas 19 val. vakaro, naujai rekonstruoto Šilutės uosto teritorijoje. Kadangi koncertas vyko atviroje teritorijoje – dar gerokai prieš koncertą buvo matyti nemažai apsaugos darbuotojų, kurie užtvėrė visas uosto prieigas. Taip nors šiek tiek tikėtasi sulaikyti nepanorusius susimokėti 25 litų už bilietą. Ir iš tikro – dauguma žmonių pirko bilietus ir ėjo tiesiai prie scenos.

Andrius scenoje vėlavo pasirodyti apie 20 minučių, bet niekas dėl to nepyko. Ekrane skaičiuojamas laikas buvo vis atsukamas ir atsukamas. Kol galiausiai į sceną užkopė pats atlikėjas ir jam talkinanti muzikantų kompanija su Arnoldu Lukošiumi priešakyje. Jokia „apšildanti“ grupė šilutiškių nekaitino.

Trumpai pasisveikinęs ir prisiminęs, kad Šilutėje paskutinį kartą buvo prieš maždaug aštuonetą-devynetą metų, bei paraginęs įsigyti jo DVD diskus bei paskaityti atvirutes su pamokymais kaip padėti žmonėms linkusiems į savižudybę, Andrius Mamontovas pradėjo koncertą. Koncerto metu skambėjo visų pamėgtos senos ir kiek naujesnės atlikėjo dainos. O koncertą užbaigė legendinė grupės „Foje“ daina – „Laužo šviesa“.

Visa kompanija scenoje, kaip visada, jautėsi laisvai ir šiltai bendravo su žiūrovais. Vienu metu Andrius ir Arnoldas juokais įsivėlė į diskusiją kuris yra ar jaučiasi senesnis – taip prajuokindami publiką. Išties buvo smagu matyti vyresnę publiką, kuri kartu su Andriumi mojavo iškėlę rankas ar linguodami dainavo kartu su atlikėju. Nors netrūko ir jaunosios kartos atstovų. Koncerto metu keliskart žiūrovai buvo nustebinti pirotechnikos gaminių efektais.

Visas koncertas truko kiek daugiau nei 2 val. Po koncerto žmonės skirstėsi pakilios nuotaikos ir gyrė tiek Andrių Mamontovą, tiek ir visą renginį.

Skaičiavimais „iš akies“, koncertą stebėjo per 300 žmonių. Tokiam nedideliam miestui kaip Šilutė – tai tikrai nemažas skaičius.

Prieš koncertą ir viso koncerto metu, scenos pašonėje buvo prekiaujama ne tik Andriaus Mamontovo įrašais ir marškinėliais „Popsas užkniso juodai“, bet ir lengvaisiais alkoholiniais gėrimai bei užkandžiais. Išalkusiems buvo siūloma čia pat iškeptų šašlykų.

A. Mamontovo koncerto Šilutėje akimirkos:

Rašyti komentarą