Lietuva „pametė“ savo atstovą Briuselyje

cal2009-08-26  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

kuzmickasLR Sveikatos apsaugos ministerijos atašė „pasimetė“ Briuselyje. Tokią nekasdienę žinią šiandien skelbia žiniasklaida.

LR Sveikatos apsaugos ministras Algirdas Čeplikas, komentuodamas tokią situaciją aiškino, kad taupant lėšas buvo priimtas sprendimas atšaukti vieną iš dviejų sveikatos atašė Briuselyje – buvusį Seimo narį Kęstutį Kuzmicką. Tačiau tokio savo sprendimo ministerija jau negali įvykdyti daugiau kaip trys savaitės. O to priežastis – neaišku kur dingęs K. Kuzmickas. Esą visi jam adresuoti laiškai grįžta su prierašu jog adresatas nerastas. Neatsiliepia Lietuvos atstovas ir telefonu.

Dėl tokių susiklosčiusių aplinkybių, paprasčiausiai nėra galimybių įteikti pranešimo apie atleidimą iš darbo, todėl minėtas atašė vis dar oficialiai atstovauja Lietuvą Europos Sąjungoje. Sveikatos apsaugos ministro A. Čapliko nuomone, K. Kuzmickas sąmoningai nutraukė ryšius su jį delegavusia ministerija, kad pastaroji negalėtų jo atleisti.

Jei mūsų sveikatos apsaugos ministras teisus, tai tokia susiklosčiusi situacija ganėtinai tragikomiška. Visų pirma kyla klausimas, kokius žmones siunčiame atstovauti Lietuvą? Įspūdis toks, jog į Briuselį išsiunčiame tuos, kurių nenorime matyti čia, Lietuvoje. Tokia nuomonė peršasi, patyrinėjus K. Kuzmicko biografiją, kurioje yra ne pačių geriausių faktų. Minėtas asmuo išgarsėjo dar tuomet, kai būdamas Seimo nariu, panoro išvykti į Maskvą, tartis dėl rusiškų vaistų pirkimo.

Pačio atašė veiksmai irgi sunkiai apibūdinami. Nežinia ar kam šautų į galvą slapstytis nuo darbdavio, kad šis negalėtų Jūsų atleisti? Toks sunkiai logiškai paaiškinamas poelgis net neįsivaizduojamas eiliniam Lietuvos piliečiui, tai ką reiktų kalbėti apie Lietuvai atstovaujantį asmenį? O gal elgtis kaip nori ir kaip geriau jiems – tai viena iš mūsų atstovų Briuselyje privilegijų? Gal ponas K. Kuzmickas staiga pasijuto tikru briuseliečiu ir Lietuvos net prisiminti nebenori? Bet, kaip ten bebūtų – atlyginimą jam mokam mes – Lietuvos piliečiai.

Rašyti komentarą