Kaip su krize kovoja Lietuvos valdininkai

cal2009-10-04  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Pastatė valdžia viename Lietuvos kaime tiltą per upę. Stovi tiltas, naujas, gražus. Žiūri į jį vietos „galva“ ir negali atsigrožėt. Ir kad ilgiau grožėtis galėtų – nusprendžia pasamdyti sargą, kuris saugotų naująjį tiltą nuo visokių piktavalių.

Kaip tarė, taip ir padarė. Pasamdė žmogelį ir prisakė jam tiltą saugoti. Bet jei jau žmogus kažką dirba, tai kažkas turi ir jį prižiūrėt? Čia juk reikalas rimtas. Juk privalu žiūrėti, kad valstybės pinigai būtų efektyviai panaudojami. Todėl netrukus buvo jam surastas ir viršininkas.

Praėjus pirmai savaitei, žiūri vietos „galva“ į tiltą ir vėl galvoja: „Yra sargas. Turim jam viršininką. Bet koks čia viršininkas, kai tik vieną pavaldinį teturi. Be to juk ir atlyginimą jiems reikės skaičiuoti. Reikia buhalterės“ – nusprendė vietos politikas ir kitą dieną viršininkas turėjo jau 2 pavaldinius.

Po kurio laiko, užėjo nelemtoji krizė. Visiems reikia veržtis diržus, tad kimba į darbą ir vietos valdžia. Atėjo eilė ir tiems trims, kurie prie tilto apsaugos plušo. Reikia kažką atleisti ir iš čia. Na, viršininkas juk svarbiausias asmuo. Jo juk neatleisi. Be buhalterės juk irgi nedirbs. Kas visą apskaitą tvarkys? Taigi, ėmė ir atleido sargą.

Va taip mes ryžtingai kovojam su sunkmečiu.

Rašyti komentarą