SODRAI gali būti „kaput“

cal2009-10-27  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Panašu, kad Lietuvos Vyriausybės pastangos gelbėti SODRĄ jokių apčiuopiamų rezultatų neduoda, o kol vyksta pačios įvairiausios diskusijos su visuomene – SODRA ir toliau skęsta skolose be jokių realių prošvaisčių tai pakeisti ateityje.

Pagal Valstybinio socialinio draudimo valdybos fondo direktoriaus Mindaugo Mikailos paskaičiavimus – jei ir toliau nebūtų mažinamos išmokos iš SODROS biudžeto, tai jau 2012 metais SODROS biudžeto deficitas siektų visą šimtą procentų. Arba kitaip tariant – SODROS minusas pasiektų visų metų jos pačios biudžetą ir SODRAI būtų „kaput“.

Taigi, atrodo teks mažinti išmokas iš SODROS biudžeto, taigi kentės pensininkai, vaiko priežiūros atostogose esantys tėvai ir kiti asmenys, kurie gauna išmokas iš SODROS.

Kaip vieną iš SODROS gelbėjimo planų, Vyriausybė numato ir SODROS įmokų didinimą. Jei ir tai bus įgyvendinta – SODROS biudžeto deficitas gali dar labiau išaugti, nes dėl vėl padidėjusių mokesčių, verslas gali visai pasitraukti į šešėlį ir mokesčių nebemokėti visai. Jau šiandien darbuotojai sutinka gauti neoficialią algą vokelyje, kad tik nebūtų atleisti iš darbo visiškai. Dar labiau padidinti mokesčiai privers vėl grįžti prie neoficialių atlyginimų, o tai SODRĄ prie bedugnės krašto gali privesti tik dar greičiau.

Rašyti komentarą