Pirmiau parduosim, paskui nuomosimės

cal2009-11-04  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Vilniaus miesto savivaldybė sukurpė planą, kaip nors šiek tiek palengvinti skolos naštą sostinei. O planas juokingai paprastas – parduoti naująjį savivaldybės pastatą, o paskui tą patį pastatą iš naujųjų savininkų nuomotis. Už 14,5 tūkst. kv. m. ploto pastatą, kurio statybos Lietuvos mokesčių mokėtojams kainavo apie 74 mln. litų, Vilniaus miesto savivaldybė tikisi gauti 80-100 mln. litų.

Deja, nekilnojamo turto ekspertai tokius Vilniaus miesto savivaldybės norus vertina kiek skeptiškai ir realią kainą mato kur kas žemesnę, nors pabrėžia, kad viskas priklausys nuo nuomos sąlygų.

Ar nebus ir šįkart sostinės valdžia persistengus, o bėgdama nuo vilko užšokus ant meškos. Apie tokio sandorio efektyvumą kalbėti labai sunku, bet pažįstant mūsų politikų verslumą – nebūtų nieko stebėtina, jei jau po kelių metų tektų pakloti kur kas daugiau nei tie gauti keliasdešimt milijonų. Kita vertus, pritraukti privačius investuotojus, kurie sutiktų su valstybe sudaryti sandorį, gali pasirodyti kur kas sunkesnė užduotis, nei manoma. Ypač LEO LT sandorio žlugimo.

Rašyti komentarą