A. Zuokas paskelbė atsisakantis Seimo nario mandato

cal2009-11-24  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Po to, kai LR Seimas atmetė A. Zuoko ir kitų Seimo „opozicionierių“ siūlymą nuo 2011 m. sausio 1 d. sumažinti mokestinę naštą Lietuvos gyventojams, liberalų ir centro frakcijos narys, buvęs Vilniaus meras ir liūdnai pagarsėjęs ryšiais su „Rubikon“ verslo grupe, Artūras Zuokas, viešai paskelbė atsisakantis Seimo nario mandato:

Buvo malonu su jumis padirbėti metus, palinkėčiau viena – kad čia būtų daugiau Lietuvos, būtų daugiau tam tikro sutarimo, būtų sprendimų, kurių laukia ir kurių reikia tiems, kurie už tų sienų. Ir nežlugdykite tokių žmonių, kiek dar jų čia, Seime, likę. Taigi ačiū ir sėkmės.

Tokiais žodžiais Artūras Zuokas kreipėsi į Seimą.

Deja, tai kol kas tik kalbos. Seimo narys mandato gali atsisakyti tik pateikęs raštišką prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai, kuri ir gali atstatydinti Seimo narį. Tą A. Zuokas pažadėjo padaryti rytoj.

Kai kas tokį šio politiko pareiškimą vertina kaip puikią viešųjų ryšių kampaniją, artėjant tiesioginiams mero rinkimams. O šiaip, labai norėtusi tikėti, kad šįkart šis politikas kalba nuoširdžiai. Tačiau žinant jo praeitį – turbūt tai būtų visiškai nerealu. Kita vertus – šiuo metu Lietuvai labiausiai reikalingi dirbantys asmenys (ypač politikai), o ne tokie, kurie karštakošiškai viską meta ir galbūt pasideda pamatą keliui prie daug didesnio lovio.

Beje, jei A. Zuokas tikrai atsisakytų Seimo nario mandato, tai šis, pagal sąrašą turėtų atitekti A. Zuoko žmonai – Agnei Zuokienei.

Rašyti komentarą