Didelė butų pasiūla – tik butaforinė

cal2009-11-24  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Keturi kampai

parduodamas_ntVisi, kurie kadanors gyvenime yra bandę ieškoti sau būsto, tikriausiai su panašia problema yra susidūrę. Bent jau per paskutiniuosius keletą metų, kai Lietuvoje prisiveisė įvairiausių, save nekilnojamo turto agentūrom laikančių, įmonėlių.

Pastaruoju metu, kai nekilnojamo turto kainos kiekvieną mėnesį krenta, surasti padorų būstą už protingą kainą – misija nė kiek ne lengvesnė nei ir bet kuriuo kitu metu. Peržvelgus skelbimus internete ir laikraščiuose atrodo, kad su naujuoju pirkiniu nebus jokių problemų – vos ne kas antras atrodo tinkantis. Tačiau ne viskas taip gražu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Pirmi penki atsirinkti skelbimai pasirodė akivaizdžiausia melagystė: skelbimai melavo ne tik apie namo būklę, bet ir apie kainą. Bet to, galiausiai pasirodė, kad neteks ir apžiūrėti, nes jie jau parduoti. Stebinanti senų butų paklausa – vos per pusantros savaitės pavyko parduoti net tris butus iš penkių, kurie matyt pasirodė patrauklūs daugeliui pirkėjų, tai jie matyt net negalvoję ėmė ir nupirko juos. Na, bent jau tokia oficiali nekilnojamo turto (NT) vadybininkų versija.

Iš tikro, visi internete ir net laikraščiuose publikuojami skelbimai – NT agentūrų kūriniai, iš kurių daugelis arba nutyli esmines pardavinėjamo būsto savybes, arba akivaizdžiai rašo netiesą. Rasti skelbimą, kuriame savo būstą pardavinėtų pats savininkas – retenybė. Iki šiol sunkoka suprasti, kodėl būsto savininkai patys nesiima pardavinėti savo būsto, o patiki šį procesą visokiom neaiškiom agentūrom. Juk pardavinėjant savo būstą pačiam, be agentūros pagalbos, visada galima tikėtis gauti daugiau, o be to, sėkmingai pardavus, nereikės gautos sumos dalintis su ta pačia agentūra. Negi skelbimų talpinimas internete ir laikraščiuose yra toks sunkus ir tiek daug laiko ar pastangų reikalaujantis užsiėmimas, kad reiktų tuos darbus patikėti agentūrom? Tikrai tuo netikiu. Pardavėjai matyt galvoja, kad NT agentūros visagalės ir atras milijardierių pirkėją, kuris už siūlomą „chruščiovkę“ sumokės milijoną. Deja, realybė kur kas skaudesnė – pirkėjai šiuo metu tikrai nesipeša dėl „kartonkių“ ar tų pačių „chruščiovkių“ ir dar mažiau tokių, kurie už tokius būstus pasiryžę mokėti šimtus tūkstančių.

NT agentūros, dėl kažkokių nežinomų priežasčių, kasdien interneto skelbimų lentuose ir specializuotose NT portaluose, talpina tuos pačius skelbimus, tik su šiek tiek pakeistu aprašymu. Taip sudaroma milžiniškos pasiūlos vizija, kuri netikėtai visai išsisklaido kai paskambini tokių skelbimų autoriams. Paaiškėja, kad užkibai ant kabliuko, kurį gudriai „įmerkė“ nekilnojamo turto „ekspertai“, sukurdami tiesiog tobulą pasiūlymą bet kuriam ieškančiam naujo būsto. Vienintelė problema – toks skelbimas turbūt pasitarnauja tik potencialių klientų pritraukimui ir visiškai neturi nieko bendro realybe.

Pabaigai, keletas patarimų, kurie pravers visiems, kurie nuspręs skelbimų pagalba susirasti savo svajonių būstą:

  1. atradę tinkamą pasiūlymą, visada patikrinkite ar nėra panašių ar tokių pat skelbimų. Jei tokių rasite – pažiūrėkite kada skelbimų lentose atsidūrė pirmasis bei palyginkite skelbimuose skelbiamas kainas. Didžiausia iš jų bus artimiausia realybei, tačiau jei pirmas skelbimas atsirado daugiau nei prieš 2-3 mėnesius – beveik galima būti visiškai tikru, kad šie skelbimai jau visai nebenaudingi;
  2. jei po skelbimu skelbiamas tik telefono numeris ir nesate tikri kas skelbimo autorius – visada galite įvesti telefono numerį į google paieškos laukelį. Jei pasirodys, kad tas pats numeris nurodytas keliuose skelbimuose – taps aišku, kad ir Jūsų „svajonę“ siūlo agentūra;
  3. skelbimuose nurodomos kainos tik orientacinės. Visai gali būti, kad šeimininkas už konkretų būstą norės daugiau, nei paskelbta agentūros skelbime. Lygiai taip pat šeimininkas gali būti pasiruošęs ir skelbime nurodytą sumą sumažinti. Ypač jei norite įsigyti brangesnį būstą.
  4. jei nusprendėte pasinaudoti agentūrų paslaugomis – tiesiai ir eikite į jų būstines, o ne gaiškite laiką ties išgalvotais pasiūlymais, kurių dabar pilnas internetas. Taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų. Drąsiai išsakykite ko ieškote ir pamatysite, kad dauguma agentūrų neturės ko realiai pasiūlyti. O likusius keletą variantų, kurie galbūt Jums tiktų – galėsite apžiūrėti dar tą pačią dieną.
  5. atminkite, kad norimo įsigyti būsto paieškos yra kur kas didesnis darbas nei jo pardavinėjimas, todėl tam pasiruoškite skirti tikrai nemažai savo laiko.

Gerų rezultatų visiems ieškantiems!

Rašyti komentarą