Lietuvoje paskelbta kiaulių gripo epidemija

cal2009-11-24  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Pagaliau sulaukėm. Lietuvoje, 2009 m. lapkričio 24 dieną paskelbta kiaulių gripo epidemija. Kol kas, atsakingos institucijos nenorėdamos gąsdinti Lietuvos gyventojų nesiima ypatingų priemonių, tačiau panašu, kad situacija blogėja kasdien. Šiai dienai, gripo epidemija jau paskelbta 39-iuose iš 60-ties savivaldybių, o nuo kiaulių gripo Lietuvoje jau mirė du asmenys.

Lietuvai pavyko išvengti paukščių gripo, kuris siautė po Pasaulį prieš keletą metų. Tačiau kiaulių gripas mus užklupo. Ir dar daugiau – užklupo visiškai nepasiruošusius ir tada, kai visi išgyvena ne pačius geriausius laikus, ekonominiu atžvilgiu. Pirmoji sėkmė (kai pavyko išvengti paukščių gripo) atrodo mus kiek „užmigdė“, tad kiaulių gripui Lietuva beveik nesiruošė. Todėl šiandien turime rezultatus.

Ir maža to, kad ši liga kasdien vis labiau įsisiautėja, prie susirgusiųjų gydymo ne itin prisideda ir tie, kurie pirmiausia turėtų prie to prisidėti – gydytojai. Pirmąja gripo auka tapęs keturiolikmetis berniukas galbūt galėjo būti išgelbėtas, jei ne itin pasyvūs medikų veiksmai gydant ligonį. Tą pripažino ir medicininio audito inspekcija. Tik ar tai ką nors keičia? Juk berniuko jau nėra.

Sergamumo gripu žemėlapį galite pamatyti paspaudę žemiau esančią nuorodą:

Sergamumo gripu žemėlapis

Rašyti komentarą