Su naujais metais vėl artėja naujų mokesčių bumas

cal2009-12-07  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Atrodo konservatorių Vyriausybė nepasimokė. Ir vėl artėjant naujiems metams ji rengia „staigmeną“ mums visiems. Šiandien (2009-12-07) pradėta garsiai kalbėti apie naujus mokesčius daugiabučiuose gyvenantiems žmonėms ir visiems besinaudojantiems centralizuotai tiekiamu karštu vandeniu. Pirmiesiems jau nuo naujųjų gali tekti mokėti kelių ar keliolikos litų kaupiamąjį mokestį iš kurio būtų finansuojamas daugiabučio namo remontas. O štai visiems centralizuotai tiekiamo karšto vandens vartotojams gali būti įvestas skaitiklio mokestis, siekiantis 7-9 lt. per mėnesį.

Jei trumpai, tai būtų galima pasakyti, jog naujieji mokesčiai praktiškai už orą. Šiandien visi daugiabučių gyventojai moka arba namo bendrijai arba namą prižiūrinčiai įmonei, kuri ir rūpinasi einamuoju namo remontu. O mokestis už karšto vandens skaitiklį… kodėl tik už karšto? Tai gal ir už šalto vandens skaitiklį tuoj reikės mokėt? O dar daugelis (jei ne bute, tai bent jau visam namui) turim ir šilumos skaitiklius-reguliatorius. O už juos kodėl niekas mokesčio nerenka?

Pikčiausia, kad visi šie mokesčiai įvedami tuomet, kai daugelio finansinė padėtis jau ir taip prasta. Tik štai mokesčių  (pavyzdžiui, nekilnojamojo turto) pasiturintiems taip niekas ir nesugeba įvesti. O kam?! Turtingieji matyt susimoka valdžiai iškart. O ką atimsi iš paprastų eilinių?

Rašyti komentarą