Saugokitės! SODRA atakuoja

cal2010-01-12  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Vyresnieji skaitytojai tikriausiai dar pamena kokias represijas valstybinės įstaigos vykdė prieš verslą Gedimino Vagnoriaus premjeravimo laikais. Panašu, kad grįžus į valdžią konservatoriams, istorija kartojasi.

Nors dabartinė valdžia ir deklaruoja siekianti verslui sudaryti kuo palankesnes sąlygas vystyti verslą, tačiau realių veiksmų ta linkme visai nematyti. O štai vos ne represinių priemonių imamasi vis dažniau. Ir ne tik prieš verslą, bet ir prieš visus tuos, kurie pretenduoja į bet kokią valstybės teikiamą paramą. Pavyzdžiui, besiruošiančias gimdyti ar jau pagimdžiusias moteris. Tačiau ne tik mamos kenčia nuo SODROS. Ne ką geriau jaučiasi ir buvę jų darbdaviai, iš kurių SODRA mokesčius pasisavino avansu.

Atrodo taupymo politika apakino mūsų valdžią. Dėl geresnio pajamų išlaidų balanso valstybinės institucijos pasiruošusios numauti mokesčių mokėtojams paskutinius marškinius, nors iš senų laikų žinoma, kad taupus („skūpas“) moka dukart. Ar nenutiks taip ir mūsų valdžiai, kuri didžiąją dalį taupymo nusprendė perkelti ant eilinių žmonių pečių?

Rašyti komentarą