Paslėpta reklama įžengė ir į „15 min“

cal2010-01-26  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

„15 min“ netikras straipsnis

Nors reklamos apimtys internete ir nemažėja taip drastiškai kaip pavyzdžiui tradicinėje žiniasklaidoje, tačiau tai labiau globalaus Pasaulio rodiklis, nei mūsų gimtosios šalies. Atrodo, kad tik iš reklamos gyvenanti internetinė žiniasklaida taip pat išgyvena ne pačius geriausius laikus, nes reklamos efektyvumui pagerinti imamasi vis didesnių gudrybių. Net jei tai ir numanomai prasilenkia su reklamą reguliuojančiais įstatymais.

Vienas iš tokių pavyzdžių – internetinis naujienų portalas „15 min“, kuris jau kelios dienos tarp straipsnių savo skaitytojams publikuoja alaus daryklos „Švyturys“ reklamą. Atrodytų kas čia keista, juk gana įkyrios reklamos šis portalas nestokojo nuo pat savo atsiradimo. Tačiau minėta reklama šiek tiek išskirtinė, nes ji atrodo visiškai taip pat, kaip bet kuris kitas straipsnis ir tik paspaudus ant tokio netikro „straipsnio“ supranti, kad esi paprasčiausiai apgautas, kadangi patenki į „Švyturio“ internetinį puslapį. Sužinoti kokius linkėjimus paliko proseneliai panorę skaitytojai paprasčiausiai tampa paslėptos reklamos aukos.

Suprantama, šiuo metu nėra lengva prisivilioti tokį stambų reklamos užsakovą kaip „Švyturys“, tačiau akivaizdus skaitytojų apgaudinėjimas irgi nėra tas arkliukas, kuriuo būtų galima ilgai joti. Jau aišku nekalbant apie įstatyminę bazę, į kurią šiuo atveju beveik nusispjauta. Sakau beveik, nes visgi virš to netikrojo straipsnio galima pastebėti mažytį žodelį „Reklama“.

Vienas komentaras

  1. Andrius - 2010-01-27

    Ant šios reklamos kabliuko buvau užkibęs visą savaitę. Esu pripratęs patikusias naujienas naršyklėje atsidaryti naujose kortelėse, o po to paeiliui (einant per korteles) jas perskaityti. Matydamas šią švyturio reklamą-straipsnį vis pagalvodavau: juk vakar ją atsidariau, bet pamiršau perskaityti. Taip pat buvo keista, kad vienoje iš kortelių iš kažkur atsiranda švyturio reklama. Kol galiausiai atsidaręs tik užslėptą reklamą pamačiau, kas ten per fokusai.
    Gyveni ir mokaisi.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą