Grant.lt jau vieneri!

cal2010-02-26  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

Lygiai prieš metus, 2009 metų vasario 26 dieną Pasauliui tapo prieinamas tinklaraštis grant.lt.  Tą dieną pasirodė pirmieji grant.lt straipsniai. Taigi, šiandien grant.lt tinklaraštis švenčia savo pirmąjį gimtadienį.

Trumpa pirmųjų metų apžvalga.

Per pirmuosius metus tinklaraštyje publikuoti 294 įrašai (neįskaičiuojant LTSR spaudos archyvo straipsnių), kuriuos, pasak Google analytics, skaitė apie 70 tūkstančių visiškai unikalių lankytojų. Populiariausi ir daugiausiai dėmesio sulaukę įrašai buvo apie energetiką ir elektros kainas. Tinklaraštis sulaukė 230 komentarų iš savo skaitytojų.

Ta pati Google tinklaraščiui suteikė įvertinimą 3 („page rank“). Kaip ir reikėjo tikėtis, daugiausiai skaitytojų į tinklaraštį atvedė taip pat Google.  Kiti tinklalapiai, taip pat prisidėję prie grant.lt lankytojų atvedimo, buvo blogeriai.net, topix.lt, facebook.com

Praktiškai visi skaitytojai buvo iš Lietuvos ir tik po keletą šimtų žmonių mus aplankė iš Jungtinės Karalystės, Airijos, Vokietijos.

Daugiau nei puse (~ 55 proc.) lankytojų grant.lt skaitė su Internet Explorer naršykle. Antroje vietoje pagal populiarumą – Firefox (~33 proc.). Pagal naudojamą operacinę sistemą tvirtai pirmauja Windows šeima (96 proc.) iš kurios  80 proc. sudarė Windows XP operacinė sistema. Džiugu paminėti, kad beveik 3 proc. grant.lt skaitė iš Linux operacinės sistemos.

Štai tokia kukli pirmųjų metų statistika. Malonu, kad buvote kartu visus tuos metus. Nuoširdžiai tikimės, kad liksite kartu ir iki antrojo tinklaraščio gimtadienio.

Komentarų: 4

  1. scania - 2010-02-26

    Sveikinu! :)

    [Atsakyti]

  2. altajus - 2010-02-26

    Dideli sveikinimai. Jūsų įrašai turi didelę vertę. Linkiu neapleisti pradėto darbo, tęskite ką pradėjote.

    [Atsakyti]

  3. Andrius - 2010-02-26

    Sveikinu su puikiais rezultatais! Tikrai mėgstu skaityti čia rašomus straipsnius. Svarbu nesustokit.

    [Atsakyti]

  4. Liuks - 2010-03-09

    Sveikinu.
    Varykit ir toliau taip

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą