Tele2 apmokestino skambučius į savo tinklą

cal2010-04-19  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

Atidžiau panagrinėjus pastarųjų mėnesių savo mobiliojo ryšio sąskaitų išklotines, teko pastebėti neįprastą dalyką: visi skambučiai į Tele2 tinklą, kai abonentas kuriam skambinta buvo nepasiekiamas buvo apmokestinti kaip 1 pokalbio minutė. Iš pradžių įtariau, kad tai mano operatoriaus (Bitė Lietuva) klaida, tačiau kiek labiau pasiaiškinus, paaiškėjo, kad čia visai jokia klaida. Iš tiesų tai Tele2 taip nusprendė apmokestinti savo abonentams teikiamą paslaugą „Skambučių registras“.

Štai kas rašoma UAB Tele2 tinklalapyje:

Skambučių registras jus informuos apie praleistus skambučius kuomet jūsų telefonas yra išjungtas arba esate nepasiekiami. Įjungę telefoną gausite apie kiekvieną praleistą skambutį informuojančią žinutę. Kiekvienoje žinutėje jūs matysite skambinusiojo numerį, datą ir laiką. Žinutės siuntėju nurodomas skambinusio asmens telefono numeris, tad jeigu esate jį įsivedę į telefono atmintį, siuntėjo lauke matysite skambinusiojo vardą. (…)

Šiuo metu SMS žinutės, informuojančios apie praleistus skambučius, yra NEMOKAMOS. Akcija galioja iki 2010 birželio 1 dienos.

Vienoje SMS žinutėje bus atvaizduota informacija apie vieną praleistą skambutį. Kiek buvo praleistų skambučių, tiek gausite SMS žinučių. Žinutėje matysite telefono numerį, datą ir laiką, kada jums buvo skambinta.

Skambinantysis už skambutį moka pagal savo tarifą kaip už skambutį į TELE2 tinklą.

Taigi, išvada labai paprasta: visi, kurie skambina Tele2 abonentui besinaudojančiam skambučių registro paslauga, sumoka už tai, kad išgirsta (arba ne, jei tarkim abonentas yra užsienyje) įrašytą pranešimą, kad abonentas šiuo metu yra nepasiekiamas. Kitaip tariant, paslaugą užsisako ir ja naudojasi vienas asmuo, o už ją moka visi kiti, kurie bando jam prisiskambinti kai jis yra išjungęs telefoną arba ne ryšio zonoje.

Dar įdomiau viskas gaunasi, kai pavyzdžiui, Pildyk vartotojas išvyksta į užsienį ir pradeda naudotis tarptinklinio ryšio paslauga o jo sąskaitos likučio nebeužtenka nei vienai pokalbio minutei, tačiau jis naudojasi nemokama „Skambučių registras“ paslauga. Tokiu atveju, visi, kuri tik bandys jam prisiskambinti išgirs paprasčiausią atsiprašymą, kad ryšys šiuo metu negalimas, tačiau ir už tai privalės sumokėti kaip už vieną pokalbio minutę į Tele2 tinklą!

Visai įdomi pardavimų strategija. Tik neaišku kaip į tai sureaguos LR Ryšių reguliavimo tarnyba. Nejau ji čia neįžvelgs jokio kliento apgaudinėjimo? Juk bet kuris mobiliojo ryšio vartotojas, visai nežinodamas kokiomis paslaugomis naudojasi abonentas, kuriam jis bando prisiskambinti, yra priverstas sumokėti už kiekvieną tokį nesėkmingą skambutį. Realiai tai juk paslaugą gauna Tele2 abonentas, o už ją mokėti turi visai niekuo dėtas abonentas, kuris tik norėjo prisiskambinti minėtam Tele2 abonentui. Aišku, skambinantysis negali žinoti kokiomis paslaugomis naudojasi Tele2 abonentas, todėl išeitų, kad jis yra apgaunamas be jokios galimybės to atsisakyti. Tai yra juk jis negali įtakoti kokias viešai siūlomas paslaugas užsisako konkretus Tele2 abonentas ir tuo labiau jis negali žinoti, kad Tele2 abonentas yra pasiekiamas ir kada ne.

Na, o Tele2 bendrovei dabar kaip tik tiktų tokia reklama: „Tele2 Jums gali pasiūlyti pigiausią ryšį, nes nuo šiol už  Jums teikiamas mobiliojo ryšio paslaugas moka visi, kurie tik surenka Jūsų telefono numerį! Tik pasistenkite, kad tuo metu Jūsų mobiliojo telefono aparatas būtų išjungtas.“ Bus įdomu pažiūrėti kiek ilgai Tele2 taip pelnysis iš savo ir ne savo mobiliojo ryšio vartotojų.

Komentarų: 6

  1. Dali.us - 2010-04-19

    Dar daugiau: skambindamas bet kokiu mobiliojo numeriu… nežinai kuriam operatoriui skambini (judriojo numerio paslauga.. ar kaip ten tai vadinas). (pvz. as turiu omnitel numeri, bet naudoju tele2).

    Beje, šita jų paslauga veikia labai idomiai.. neviena ir ne du kartus esu gaves žinutes kad man kaskas skambino.. nors telefonas buvo ijungtas ir ryshio zonoje. paprasciausiai vietoj to kad telefonas skambetu.. gauni SMS apie praleista skambuti (tada dažniausiai perskambini.. ir tele2 uždirba daugiau nei už atsilieptą skambutį).

    [Atsakyti]

  2. zhee - 2010-05-15

    Ne tik pas Tele2 sitaip yra. Galejot ir pasidomet pries straipsni rasydami. Neprofesionalu iki skausmo.

    P.S. Daliui – uzdirba jie maziau, tai viena. Antra- SMS gauni kai tavo telefonas buna ne rysio zonoje. Su Tele2 nustebtum kaip daznai tai atsitinka.

    [Atsakyti]

    Grantas atsakė:

    Taip, panašią paslaugą panašiai apmokestina ir Bitė Lietuva. Tik ši bent jau saviems abonentams neskaičiuoja 1 pokalbio minutės, o tik skambinantiems iš kitų tinklų.
    Omnitel apmokestina tik SMS, tai yra tą abonentą, kuriam ir suteikia paslaugą.

    [Atsakyti]

  3. zhee - 2010-05-16

    Kitas dalykas- neduokdie kol buvai išjungtas tau koks nors imbicilas pabandys skambint 10 kartų. Tiek pat ir SMS pareis. Čia apie Tele2. Omnitel ir Bite bent viska sutalpina į 1 SMS, todėl ir mokėti reikia tik už 1. Taip kad Tele2 tai čia iš visų pusių užsidirba maksimumą.

    [Atsakyti]

  4. praeivis - 2010-05-20

    Kai suzinojau, kad tai kainuoja zmonems, kurie man skambina, tai isjungiau sia paslauga – ir skambinanciam nekainuoja, ir man sms nesiuntineja.
    O kad tokias sms gauni, kai mobilus ijungtas ir yra rysys, tai ir as pastebejau. Keista, vienok. Kelis kartus, kai gavau tokias sms, tai pats paskambinau i savo nr. ir isgirdau, kad esu ne rysio zonoje. Sitas dalykas tikrai nedziugina. Tiesa, kiti operatoriai turi savu „privalumu“, tad kol kas yra kaip yra.

    [Atsakyti]

  5. Grantas - 2010-05-20

    Kai skambini į įjungtą telefoną ir gauni pranešimą, kad abonentas yra ne ryšio zonoje yra kaltas nestabilus 3G ryšys. Kad to išvengti, paprasčiausiai reikia telefono aparate išjungti 3G ryšį ir palikti tik GSM. Po to, visos tokios problemos dažniausiai baigiasi.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą