Lietuvos gyvenime naujas posūkis – homoseksualai

cal2010-05-06  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

Panašu, kad lietuviška 3K (Krizė, Kubilius ir Kedys) pasipildė nauju simboliu „H“ (homoseksualai). Ši tema pastarosiomis dienomis tapo beveik svarbesnė net ir už visas 3 „K“. O gal ir gerai! Su gėjais juk vis linsmiau, nei su Kubilium ir visuotine krize. Be to, juk gali iki valiai „išsikolioti“, pareikšti savo nuomonę apie tuos „niekadėjus“ ar tiesiog eilinį kartą palinguoti galvą: „… ir kur ritasi šis Pasaulis.“ Bet nuo to pačiam tik geriau. Nes va, kažkam yra dar blogiau.

Apskritai, ši plačiai eskaluojama tema ganėtinai stebina. Kartais apima toks jausmas, kad Lietuva pati nesupranta ko nori ir kokios pozicijos čia dabar reiktų laikytis. Iš vienos pusės, mes jau spėjome išgarsėti nepakantumu kitos rasės, kitų seksualinių pakraipų žmonėms. Ir net niekuo nekaltų gyvūnėlių žudikų vardą jau pelnėme. Tad jau lyg ir norėtusi padaryti kažką tokio, dėl ko Europa apie mus imtų galvoti bent šiek tiek geriau. Štai ir puiki proga tam – Lietuvos gėjų lyga vėl prašo leidimo surengti eitynes Vilniuje. Bet kaip čia mums (tai yra tradicinės orientacijos piliečiams, kurių dar vis, tikimės, kad yra dauguma) susivienyti ir priimti bendrą poziciją šiuo klausimu. Vieniems juk tie gėjai ir lesbietės visai netrukdo – lai žygiuoja jie ten Vilniaus gatvėmis su savo vaivorykštiniais plakatais. Tačiau kiti gi įsitikinę, kad tokios prabangos valstybė sau negali leisti ir nėr čia ko rodytis jei „vienas kitam užpakalius draskot“. O iš tikro, tai visas šis reikalas, kaip jau Lietuvoje darosi įprasta, gerokai išpūstas. Aišku ne be žiniasklaidos pagalbos.

Tuoj spaudoje atsiras straipsniai, kurių autoriai bandys įtikinti juodosiomis technologijomis ir kažkokių mistinių asmenų veikla, kuri sąmoningai bando nukreipti visuomenės dėmesį nuo D. Kedžiaus mirties aplinkybių tyrimo. Kitaip sakant pedofiliją glaistom homoseksualumu. Tikra seksualinė revoliucija Lietuvoje! O štai bedarbių armija ir toliau didėja, pensininkai ir ištisos šeimos kraustomi iš namų ar kraunasi lagaminus ir dairosi kaip pigiau nusigaut iki mūsų išganytojų, Didžios Britanijos salų. Bet visa tai jau įprasta, sena ir nuobodu. O mes juk ne graikai, kad visi vieningai stotume prieš valdžios taupymo politiką. Vieningi mes nesugebame būti net paprastu klausimu: leisti, pagaliau toms mažumos pasirodyti, ar ne. Nors pati mažumų tema mums įdomesnė ir už PSD (privalomasis sveikatos draudimas)  mokestį, ir už rekordinio dydžio degalų kainas. Tikrai yra apie ką pakalbėti, ar ne? Juk seksualinių mažumų Lietuvoje atrodo iki šiol net nebuvo. Na gerai, gerai… buvo vienas kitas. Ir vieną net  visai atsitiktinai į Seimą išsirinkom. Bet kažkaip jie iki šiol sėdėjo ramūs ir niekam dėl to nekilo didelių problemų. Kol neužsimanė po Vilnių visi jie viešai pasivaikštinėti.

Bet gyvenimas vistiek gerėja. Bent jau simboliškai. Juk iki šiol gyvenome pagal formulę „K3“, o štai jau savaitė kaip turime „K3H“. Bent jau simbolių skaičius padidėjo. O tai, šiais, visuotinio nepritekliaus laikais, irgi yra pasiekimas. Įdomu tik kaip lietuviškų aktualijų formulė dėliosis toliau ir ar ji bus baigtinė?

Vienas komentaras

  1. Cybersig - 2010-05-06

    Nepainiok gėjų su homoseksualais. Homoseksualumas – lytinė orientacija, o gėjai – subkultūra.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą