V. Romanovas apie krepšinį ir Lietuvą

cal2010-05-16  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Šiandien (2010-05-16) dvi didžiosios Lietuvos televizijos (LNK ir TV3) transliavo interviu su „Ūkio banko“ ir krepšinio klubo „Žalgiris“ savininku Vladimiru Romanovu. Pokalbių tema buvo aiški ir aktuali daugeliui – „Žalgirio“ reikalai. Tačiau pagal patį V. Romanovą šis reikalas neatrodė toks aiškus.

Jei atvirai, pasiklausius šiuos interviu, ne tik, kad nieko nepaaiškėjo, bet ir išvis susidarė nuomonė, kad šis žmogus arba yra per daug kvailas (kuo abejočiau), arba tokiais stengiasi padaryti visus mus. O pats įtikimiausias variantas būtų tas, kad šis žmogus, duodamas interviu, bandė pasirodyti labai gudrus ir viską išmanantis labiau nei bet kas kitas. Tačiau iš šalies žiūrint, visa tai atrodė kaip vienas didelis nesusipratimas.

Kažkokios, pusiau mistinės mintys, dviprasmiški pareiškimai ir visiškas „nusivažiavimas į lankas“. Būtent tokie buvo abu interviu parodyti per dvi didžiąsias Lietuvos komercines televizijas. Jei dabar reiktų prisiminti ir pacituoti šio žmogaus mintis – vargu ar tai būtų galima padaryti paprastam žmogui suprantama kalba. Tačiau, kiek teko suprasti (pataisykit jei klystu), tai esminė mintis buvo ta, kad šis žmogus „Žalgirį“ sutvarkys taip, kaip savo banką – į „Žalgirį“ nereikės užsukti metų metus. Įdomu tik ar „Žalgiris“ tuo metu dar žais, ar eis „šieno ravėti“?

Užkliuvo ir dar vienas V. Romanovo pareiškimas, jog „Lietuvos nėra“. Įdomu, tada, kur jis „kala“ pinigėlius? TSRS? Iš esmės, iki šiol, maniau, šį žmogų esant protingesnį. Na, bent jau prieš kameras tokiu galėtų pasistengti atrodyti.  Tačiau atrodo labai smarkiai klydau, nors proto jam gal ir netrūksta, tačiau apie pagarbą, toleranciją ir elementarų žmogiškumą kalbėti būtų išties sunku.

Rašyti komentarą