Omnitel ir Teo vienija pajėgas

cal2010-06-03  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

Sunkmečiu, smunkant vartojimui, įmonės priverstos griebtis netradicinių sprendimų, kad tik paskatintų teikiamu paslaugų vartojimą. O kai dar ir konkurencija neleidžia užmigti, tai tokie sprendimai pasidaro vos ne gyvybiškai būtini. Štai jums ir akivaizdžiausias pavyzdys:

Pokalbiai tarp TEO ir „Omnitel“ klientų nuo birželio kainuos 0 centų už minutę

Ne paslaptis, kad ir UAB „Omnitel“, ir AB „TEO“ priklauso tai pačiai kompanijai – TeliaSonera Group. Taigi, nuo šiol skambučiai iš Omnitel į Teo tinklą ir atgal, gali būti salyginai nemokami. Salyginai, kadangi yra taikomi papildomi mėnesiniai mokesčiai.

Kiek toks sprendimas pagelbės šioms kompanijoms? Kol kas sunku pasakyti… Tačiau žinant, kad Teo laidiniu telefono ryšiu naudojasi palyginti nedaug vartotojų (ir jų būtų dar mažiau, jei ne interneto paslaugos, kur AB „TEO“ pastebimai lyderiauja) o ir iš tų pačių dauguma vyresnio amžiaus, šį žingsnį būtų galima vertinti kaip gelbėjimosi šiaudą AB „TEO“ „VOX“ (laidinio telefono ryšio) paslaugoms.

Dėl ne itin patrauklių tarifų, daugelis laidinio ryšio vartotojų jau senai atprato skambinti į mobiliuosius tinklus, todėl panašu, kad toks žingsnis turėtų iš naujo priversti pagalvoti apie galimybę susukti mobiliojo ryšio telefono numerį. Ar tai pasiteisins? Kaip papildoma ir nebrangi paslauga – galbūt. Tačiau ar tai kompanijoms atneš papildomų pajamų? Vargu. Juk jau šiandien beveik visi mobiliojo ryšio operatoriai siūlo už tam tikrą mėnesinį mokestį skambinti į visus tinklus po kelis šimtus minučių per mėnesį. Tai kam dar tokios ir panašios paslaugos, jei galima visiškai nesukant galvos į kurį tinklą skambini, plepėti keletą valandų už kelis dešimtis litų per mėnesį?

Rašyti komentarą