Kaip Darbo birža remią verslą ir bedarbį

cal2010-09-20  tagŽymos: , ,   Paskelbta kategorijose Keturi kampai

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, po vasaros atslinkęs gana ankstyvas ruduo, daugeliui atnešė ir naujų darbų. Vieni grįžo iš po atostogų, kiti galbūt pradėjo kažką naujo, tretiems gal ir visa vasara prabėgo neatsitraukus nuo darbų. Deja, dabar Lietuvoje toks metas, kad ir su naujo darbinio sezono atėjimu, darbų gali ir nepadaugėti. Tai apibūdinama viena žodžiu – bedarbystė.

Kaip ten bebūtų, tačiau tokiu metu, skelbimų apie laisvas darbo vietas, tikrai padaugėja. O su tuo padidėjimu, atsiranda ir vilčių, kad pagaliau pavyks įsidarbinti tiems, kurie jau kurį laiką patenka į tą 15 proc. Lietuvos piliečių grupę, kuriems oficialiai suteiktas bedarbio statusas.

Savo ruožtu, kiekvienas darbdavys, priimdamas į darbą naują darbuotoją, taip pat skaičiuoja ir galvoja apie išlaidas, kurios bus susijusios su nauju darbuotoju. Ir tai ne tik atlygis pastarajam, bet ir visi su tuo susiję mokesčiai. Net ir mokant šiek tiek didesnį atlyginimą nei minimalus, pridėjus visus mokesčius, susidaro visai nemenka suma. Štai po tokios paprastai nepaprastos matematikos, neretai darbdaviai irgi nusprendžia bent šiek tiek kompensuoti savo išlaidas ir pavyzdžiui, įdarbinti Darbo biržos remiamą žmogų. Pati schema išties nėra labai sudėtinga. Tiesiog praneši apie laisvą darbo vietą teritorinei Darbo biržai, išsirenki žmogų ir jį įdarbinęs, kurį laiką, kas mėnesį gauni iš Darbo biržos tam tikrą pinigų sumą. Taip yra kompensuojama dalis naujai įdarbintam asmeniui mokamo atlyginimo ir už jį mokamų mokesčių SODRAI.

Deja, kaip Lietuvoje jau tapo įprasta, taip paprastai ir čia niekas nevyksta. Paskelbus apie naują darbo vietą, vos per nepilnas dvi dienas buvo sulaukta daugiau nei 100 CV. Atranka, taip pat ilgai neužtruko, kadangi darbuotojo reikėjo nedelsiant. Tad jau po dviejų dienų buvo rastas tinkantis žmogus toms pareigoms ir kreiptasi į Darbo biržą dėl subsidijavimo. O štai čia ir paaiškėjo, kad taip vadinamą subsidijuojamą žmogų įdarbinti galima tik po mėnesio! Neliko nieko kito, kaip tik atsisakyti tos europiniais pinigėliais grįstos paramos ir įdarbinti naują darbuotoją dar tą pačią dieną, nes laukti mėnesį tikrai nebuvo įmanoma. Ir kokia rimta įmonė galėtų laukti naujo darbuotojo visą mėnesį, ypač turint omeny dabartinę pasiūlą.

Kiek teko girdėti, iki šiol yra kalbama, kad Lietuva nesugeba įsisavinti visų ES skiriamų lėšų. Tačiau nepanašu, kad tam būtų sudarytos palankios sąlygos. Nors tiesą pasakius, šioks toks pagerėjimas tikrai jaučiamas. Dar porą metų atgal, teko kreiptis į Darbo biržą panašiu klausimu. Tuomet nedviprasmiškai buvo leista suprasti, kad skirti paramą gali tik tuomet, jei iškart bus aptartas ir Darbo biržos darbuotojų piniginės papildymo klausimas. Šįkart apie tai nebuvo užsiminta. Šiandien matyt jau džiaugiamasi bent tuo, kad pavyksta dar kažką įdarbinti išvis. Nors jei būtų pasiūlytas kyšis, tai gal ir nebūtų reikėję laukti to mėnesio?

Garsiai valdžios deklaruojama parama verslui ir žmonėms, nusileidusi iki paskutinės valdymo grandies tampa visai ne tokia patraukli, kaip apie ją kalba iš Seimo ar Vyriausybės rūmų, kadangi dažnai apauga korupcija, biurokratija ir nepagarba žmonėms. O tada lieka tik tokie atvejai, kaip vadinamoji „mailiaus“ byla, kuri, kaip ir daugelis panašių, baigsis eiliniu teisingumo fiasko.

Komentarų: 2

  1. Dali.us - 2010-09-20

    Čia viskas logiška. Jei kontora gali pati sumokėti už naują darbuotoją – tai parama jai nereikalinga

    Jei sumokėti negali.. palauks.

    [Atsakyti]

    Grantas atsakė:

    Nevisai taip… ta parama daugiau atsiliepia darbuotojui nei darbdaviui… Gaudamas paramą darbdavys gali daugiau mokėti ir darbuotojui… ir priešingai – įdarbindamas neremiamą darbuotoją, darbdavys labiau pasistengia taupyti…

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą