Omnitel.lt kenkėjai? (Papildyta)

cal2010-10-12  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Naujienos trumpai

Šiandien (2010-10-12) omnitel.lt lankytojus pasitinka štai tokio tipo informacija:

Dar labiau faktas suintriguoja paskaičius paaiškinimą:

Atrodo UAB Omnitel kažkur tikrai persistengė… :)

Oficiali UAB Omnitel pozicija dėl omnitel.lt svetainės (kalba netaisyta):

Iš tiesų, www.omnitel.lt svetainė ir kiti puslapiai yra visiškai saugūs, jokių virusų ar kenkėjiškų programų juose nėra.
Vakar buvo bandymų atlikti neleistinus veiksmus www.omnitel.lt svetainėje, kuriems operatyviai užkirtome kelią, mūsų svetainės bei puslapių lankytojai dėl to nenukentėjo bei nepatyrė jokių nepatogumų. Tačiau tai buvo užfiksuota Google, todėl mūsų puslapiai buvo įtraukti į įtartinų sąrašą. Šiuo metu bendraujame su Google, kad šie klausimai būtų išspręsti.

Komentarų: 4

  1. Jonas - 2010-10-13

    Man su Omniteliu jokiu problemu. Labai keista

    [Atsakyti]

  2. Kitas - 2010-10-13

    Jau viskas sutvarkyta. omnitel.lt išbrauktas iš potencialiai pavojingų svetainių sąrašo. Tačiau bent kiek labiau IT nusimanančiam žmogui, oficialius paaiškinimas vistiek atrodo kiek keistai…
    Google niekada nefiksuoja BANDYMŲ. Tam paprasčiausiai nėra jokio tikslo, o ir to galimybės gana ribotos. Bent kiek labiau lankoma svetainė tokių bandymų sulaukia vos ne kasdien, tačiau dėl to nei viena svetainė negauna kenkėjiškos svetainės statuso.
    Peršasi išvada, kad vis tik omnitel.lt svetainė buvo „nulaužta“ ir per ją buvo atliekami kenkėjiški veiksmai… Vartotojų kompiuteriai gal ir liko nepaliesti, tačiau kažkas (pvz. delfi.lt ar lrytas.lt) vis tik patyrė dėl to nepatogumų. Google nedalina tokių statusų šiaip sau ir be pagrindo. Ir jei jau reikia rinktis kuo patikėti, tai esu linkęs pirmenybę teikti Google.

    [Atsakyti]

  3. Romas - 2010-10-13

    Viskas gerai su puslapiu. manau cia perdagu ispustas reikalas vakar buvo

    [Atsakyti]

  4. Grantas - 2010-10-15

    Omnitel apsimelavo… Pasirodo vis tik buvo nesankcionuotas įsibrovimas į šios bendrovės tarnybines stotis ir to pasekmė – kenksmingo kodo platinimas per naujienų portalus, tokius kaip delfi.lt ir lrytas.lt
    Plačiau: http://www.commonsense.lt/2010/10/13/omnitel-meluoja-ir-neraudonuoja/
    Bent viešai prisipažintų ir atsiprašytų, užuot viską suvertę google. Teisingai sakė „Kitas“ – jei jau prisieina rinktis kuo patikėti, tai omnitel prieš google neturi ir neturės jokių šansų.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą