Odontologai užaugins naująją kartą be grąžtų ir adatų

cal2011-05-02  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Keturi kampai

Odontologai žino, kad vaikus galima užauginti sveikais dantimis, tačiau praktikoje tai įvyksta gana retai. Odontologas Vytautas Tamošiūnas ir jo komanda pasiryžo dėti visas pastangas, kad ir Vilniaus vaikai užaugtų sveikais dantimis. Ir tai – ne stebuklas, o kitų šalių ilgalaikės praktikos pritaikymas.

Šiandien Lietuvoje net 52 proc. berniukų ir 48 proc. mergaičių iki 3 metų amžiaus jau serga ankstyvuoju dantų kariesu. Tuo tarpu Skandinavijos šalyse net 63 proc. dvylikamečių neturi nė vieno ėduonies pažeisto danties. Lietuvoje vaikams karieso pažeistų dantų yra keturis kartus daugiau nei Skandinavijoje.

Jau daugiau kaip du dešimtmečius vykdomos pavienės profilaktikos programos, tačiau problemos išspręsti iki šiol nepavyko. Niekas Lietuvoje neprisiima atsakomybės už kompleksinę burnos priežiūrą ir burnos ertmės sveikatos palaikymą. Odontologija Lietuvoje iki šiol sprendžia tik įsisenėjusias problemas (ėduonis, dantų chirurgija, protezavimas ir pan.). Daugeliu atveju šių problemų galėtume išvengti pritaikę profilaktikos priemones.

Neseniai Vilniuje įsikūrusios odontologijos klinikos „Amicus dentis“ gydytojas Vytautas Tamošiūnas ir jo komanda nusprendė pakeisti nusistovėjusius santykius tarp odontologo ir paciento. Odontologas, pacientas ir paciento tėvai bus suinteresuoti, kad dantys nebūtų pažeisti ėduonies. Pacientams bus taikomos visos naujausios profilaktikos priemonės, todėl vaikai užaugs sveikais dantimis. Be to, 6–12 m. vaikai, dalyvaujantys klinikos programoje, neturės mokėti už paslaugas. „Amicus dentis“ siūlo naują atsiskaitymo už gydymą tvarką: nors didžiojoje dalyje klinikų pacientai moka už paslaugas po procedūros, „Amicus dentis“ siūlo mokėti tik fiksuotą mėnesio mokestį. Daugiau informacijos rasite klinikos elektroninėje svetainėje www.amicusdentis.lt .

Gydytojas odontologas Vytautas Tamošiūnas džiaugiasi, kad lietuviai vis aktyviau domisi burnos ertmės priežiūra ir susirgimų profilaktika. „Manau, kad greitai galėsime džiaugtis nauja karta, kuri užaugs nepažinusi grąžtų ir adatų baimės“, – teigia gydytojas.

Vienas komentaras

  1. Edgaras - 2011-08-30

    Ieškantiems odontologijos klinikos – http://www.odontologijos-klinikos.lt

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą