Neradę IT specialistų Lietuvoje, darbuotojų ieškos ir užsienyje

cal2012-07-27  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

IT specialistasSu kelerius metus nesitraukiančia problema – IT srities darbuotojų trūkumu – aktyviai kovojanti bendrovė „Ruptela“ ketina reikiamų specialistų ieškoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Transporto stebėjimo sistemas kurianti ir jas diegianti bendrovė nuolat plečiasi ir ieško specialistų, tačiau jų rasti Lietuvoje nepadeda ir 73% didesnis nei vidutinis siūlomas atlyginimas.

Darbuotojų trūkumą „Ruptela“ skaudžiausiai pajuto daugiau kaip du kartus padidinusi pardavimus. Vadovų teigimu, turėdama daugiau darbuotojų, įmonė galėtų augti dar greičiau.

„Darbuotojų stygių pajutome 2011 metų antroje pusėje. Daug žmonių įsidarbino didžiosiose užsienio įmonėse, nes jiems atrodo, kad didelėje įmonėje karjeros perspektyvos didesnės. Tačiau iš tikrųjų mažesnėje įmonėje yra daug lengviau būti pastebėtam ir įvertintam“, – tikina bendrovės „Ruptela“ direktorius Andrius Rupšys.

Direktoriaus teigimu, pastaruoju laikotarpiu sudėtinga ne tik rasti gerų, patirties turinčių darbuotojų, bet ir „užsiauginti“ jaunų specialistų – dažniausiai IT studentai pirmame ar antrame kurse yra nuviliojami didžiųjų užsienio kompanijų.

Pro pirštus į mažesnių įmonių pasiūlymus žiūrinčių jaunų IT specialistų nedomina ir didesni atlyginimai. Per pastaruosius metus vidutinis atlyginimas įmonėje „Ruptela“ išaugo beveik pusantro karto ir yra 73 % didesnis nei vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje, kuris šiuo metu siekia 2 138,1 Lt.

Pasak A. Rupšio, šiuo metu įmonėje trūksta programuotojų, „Linux“ administratorių, testuotojų, dokumentuotojų ir gerai anglų kalbą mokančių pardavimo vadybininkų. Artimiausiu metu įmonė savo kolektyvą ketina didinti daugiau nei 20 procentų.

Įmonėje „Ruptela“ atlikto tyrimo duomenimis, esami darbuotojai labiausiai vertina jauną ir draugišką kolektyvą, įdomų darbą tarptautinėje kompanijoje ir dideles perspektyvas, susijusias su įmonės augimu. Darbuotojams taip pat svarbu, kad yra įsiklausoma į jų nuomonę: du kartus per metus yra organizuojami metiniai pokalbiai su darbuotojais, suderinami ilgalaikiai įmonės ir darbuotojų tikslai. Tuo paremta ir motyvacinė sistema.

„Stengiamės sudaryti palankias sąlygas čia dirbti, kviečiame naujus žmones. Pastaruoju metu Vilniaus biure įdarbinome kelis užsienio piliečius, planuojame tai daryti ir toliau. Svarstome galimybę iškelti dalį IT funkcijų į kitas šalis, nes ten darbuotojų pasiūla yra didesnė“, – sako darbuotojų stygiaus problemą sprendžiančios bendrovės direktorius A. Rupšys.

Darbuotojų skaičius įmonėje auga nuolat – per pastaruosius dvejus metus jis padidėjo tris kartus. Įmonė taip pat turi darbuotojų, dirbančių užsienio padaliniuose bei dirbančių pagal individualias darbo sutartis.

Bendrovės „Ruptela“ apyvarta 2010 m. didėjo 78 %, 2011 – 129 %. 2012 pirmą pusmetį, lyginant su 2011 pirmu pusmečiu, apyvarta didėjo 2,5 karto.

Apie bendrovę „Ruptela“

Lietuvos bendrovė „Ruptela“ siūlo platų GPS/GSM/GLONASS įrangos pasirinkimą bei teikia transporto priemonių, vilkikų priekabų, stacionarių kuro cisternų stebėjimo sprendimus. Aukščiausi kokybės standartai ir ilgalaikė patirtis lemia, kad įmonės paslaugomis ir produktais sėkmingai prekiaujama visame pasaulyje. 2011 m. „Ruptela“ buvo pripažinta sėkmingiausia aukštųjų technologijų jauna kompanija Lietuvoje.

Daugiau informacijos:

Andrius Rupšys, UAB „Ruptela“ direktorius, tel. (85) 2726570, 2102166, e. paštas: info@ruptela.lt, www.ruptela.lt

Rašyti komentarą