Lietuvos krepšinio rinktinės treneriai jau tiesia pergalių kelią

cal2015-06-16  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

Nors iki šių metų Europos krepšinio čempionato starto liko dar daug laiko, vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas kartu su savo asistentais ir krepšinio federacijos atstovais jau dėlioja nacionalinės rinktinės maršrutą būsimų pergalių link.

Prieš kelias savaites buvo oficialiai paskelbtas visas rinktinės pasirengimo planas ir draugiškų rungtynių tvarkaraštis. Liepos 20-ąją į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje susirinksiantys geriausi šalies krepšininkai po kiek daugiau nei savaitės sužais ir pirmąsias draugiškas rungtynes pasirengimo cikle Klaipėdoje su Australijos rinktine.

Iš viso lietuviai prieš Europos čempionatą per mėnesį laiko sužais dešimt rungtynių – ketveriomis mažiau nei praėjusią vasarą, kuomet rinktinės pasirengimo planas susilaukė nemažai kritikos ir susirūpinimo dėl žaidėjų nuovargio prieš pasaulio čempionatą.

Vis dėlto, pristatydamas vasaros ir rudens planus vyriausiasis rinktinės treneris akcentavo, kad šis Europos čempionatas bus svarbus ne tik dėl galimybės ketvirtąjį kartą istorijoje iškovoti Europos auksą, bet ir dėl kelialapių į Rio de Žaneiro Olimpines žaidynes dalybų. Jam pritarė ir krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

„Kova vyks ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Todėl šie metai bus svarbūs ne tik krepšiniui, bet ir visai šaliai“, – teigė geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas.

Būtent kova dėl galimybės kitais metais vykti į Olimpines žaidynes ir realūs šansai po dvylikos metų pertraukos vėl užkopti ant aukščiausios Europos čempionato pakylos turėtų vilioti geriausius šalies žaidėjus šią vasarą paaukoti rinktinės stovykloms ir atstovavimui reprezentacinei šalies komandai.

Krepšinio ekspertai sutartinai kalba apie tai, kad jei į rinktinę susirinks visi geriausi šalies žaidėjai ir pavyks išvengti lyderių traumų, jie turi realias galimybes pasidabinti aukščiausios prabos medaliais. „Iš tiesų, jei žiūrėsime į išankstines prognozes, lietuvių galimybės šiame čempionate vertinamos labai aukštai“, – sakė TonyBet lažybų bendrovės bukmekeris Marius Zalensas.

„Mūsiškių šansai iškovoti auksą yra tokie patys, kaip ir Ispanijos rinktinės, o geriau vertinamos tik namuose žaisiančių prancūzų galimybės. Visgi, iki čempionato liko dar labai daug laiko ir net neaišku kurie krepšininkai žais savo rinktinėse, o kurie ne. Toje pačioje Prancūzijos komandoje gali nebūti kai kurių lyderių, jei užsitęstų jų NBA sezonas ir jie norėtų vasarą paskirti poilsiui. Tokiu atvejų mūsiškių šansai dar labiau išaugtų.“

Praėjusį rudenį net be savo pagrindinio atakų organizatoriaus Manto Kalniečio lietuviai sugebėjo užimti ketvirtąją vietą pasaulio čempionate. Tuo tarpu šį sezoną dauguma pagrindinių rinktinės žaidėjų dar labiau subrendo ir pradėjo demonstruoti solidžius rezultatus savo klubuose – pirmiausia NBA žaidžiantys Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas. Taip pat vis daugiau dėmesio iš stipriausios pasaulio lygos klubų susilaukiantys Mindaugas Kuzminskas ir po traumos jau atsigaunantis Kalnietis.

NBA naujokų biržoje savo pavardę besitikintis išgirsti, vienu kertinių Žalgirio žaidėju tapęs Artūras Gudaitis, už Atlanto vis labiau įsitvirtinantis Domantas Sabonis, bei jaunieji šalies čempionų įžaidėjai Lukas Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas taip pat turėtų sulaukti savo šanso.

Galutinis rinktinės kandidatų sąrašas paaiškės gegužės pabaigoje-birželio pradžioje. Primename, kad pirmame Europos čempionato etape J. Kazlausko auklėtiniai Rygoje susitiks su Ukrainos, Latvijos, Belgijos, Čekijos ir Estijos rinktinėmis.

Visas Lietuvos rinktinės pasiruošimo 2015 m. Europos krepšinio čempionatui tvarkaraštis:

Treniruočių stovyklos:

2015 m. liepos 20-26 d. Palanga

2015 m. liepos 27 d.-rugpjūčio 4 d. Klaipėda

2015 m. rugpjūčio 5-26 d. Kaunas

2015 m. rugpjūčio 30 d.- rugsėjo 3 d. Kaunas.

Kontrolinės rungtynės:

2015 m. liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija

2015 m. liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija

2015 m. rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija

2015 m. rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija

2015 m. rugpjūčio 17-19 d. Tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“ (Kaunas)

2015 m. rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija

2015 m. rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija

2015 m. rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija

2015 m. rugpjūčio 27-29 d. Tarptautinis krepšinio turnyras „Akropolis-Eurobank“ (Atėnai, Graikija)

2015 m. rugpjūčio 27 d. Lietuva – Turkija

2015 m. rugpjūčio 28 d. Lietuva – Olandija

2015 m. rugpjūčio 29 d. Lietuva – Graikija

2015 m. rugsėjo 5-20 d. 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas.

Rašyti komentarą