Profesionaliai neprofesionalus „Žinių radijas“

cal2009-05-21  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

radijasJau beveik pusmetį, kiekvieną darbo dieną, reguliariai, klausau „Žinių radijo“. Kadangi tenka nemažai laiko praleist kelyje, tai „Žinių radijo“ pagalba turiu progos pasimėgauti gana puikiomis informacinėmis laidomis. Iškart noriu padėkoti šios radijo stoties įkūrėjams, kurie autorines savo diskusijų laidas pateikia tikrai profesionaliai. Miela ir malonu klausyti diskusijų pačiomis aktualiausiomis temomis. Tačiau „Žinių radijas“ nebūtų „Žinių radijas“ jei jo eteryje nebūtų ir trumpų, glaustų informacinių pranešimų, kurie paprastai pas mus įvardijami kaip žinių laidos. Štai čia ir pametama ta profesionalumo gija.

Pačios naujienos niekuo neišsiskiriančios – atrodo klausytum ir džiaugtumeis galimybe sužinot aktualiausią informaciją. Bet štai diktoriai, kurie jas skaito – tikras košmaras. Nepamenu girdėtos žinių laidos, per kurią visos naujienos būtų perskaitytos be jokios klaidos. Štai diktorė susivelia su žodžių galūnėmis ir net neatsiprašiusi „važiuoja“ toliau. Arba staiga tos pačios diktorės balsas tampa keistai užkimęs ir į sakinio galą jau girdisi tik kažkoks mykimas. Taip ir noris padaužyt per nugarą – gal žmogus užspringo ar šiaip kas negero pasidarė. Būna ir tokių juodadienių, kai diktorei nesiseka nors tu ką. Kas antram sakinį tenka taisytis, o apie kažkokią normalią intonaciją ar kirčiavimą – išvis, atrodo, klausytojui nevalia ir pagalvot.

Lygiai tokia pat situacija ir per rytinę laikraščių apžvalgą. Nenoriu įžeist „Žinių radijo“ apžvalgininkės (suprantu, kad darbas tikrai nelengvas), bet gal kaip nors būtų įmanoma nors minimalią intonaciją išgirst? Su klaidom jau gal kaip nors susitaikysim, bet tas visiškai abejingu tampantis balsas – taip ir traukia ranką prie mygtuko, perjungiančio kitą radijo stotį.

Nežinau kaip ten „Žinių radijuje“ su vadyba ir žmogiškaisiais ištekliais (ir turbūt mažiausiai turėčiau žinoti), bet negi net šiais laikais neįmanoma išmokyti žmogų perskaityti tekstą be klaidų? Kažkaip visos radijo stotys susitvarko su tokia užduotimi, o štai „Žinių radijui“ tai atrodo neįveikiama. Aišku, ne man čia mokyt, bet kaip klausytojas, turiu teisę pareikšti nuomonę, kuri nebūtinai turi sutapti su visų kitų.

Su Pagarba,

„Žinių radijo“ klausytojas Algirdas P.

Šiame rašinyje išreikšta subjektyvi, vieno asmens nuomonė,
neturinti nieko bendro su šios svetainės autoriais
Rašyti komentarą